Praktijkonderwijs aan RUG gaat door

Noodzakelijk labonderzoek ook toegestaan

Praktijkonderwijs aan RUG gaat door tijdens lockdown

De RUG-gebouwen zijn van woensdag 16 december tot maandag 18 januari officieel gesloten. Daarmee volgt de RUG noodgedwongen de lockdown die premier Mark Rutte maandagavond aankondigde.
15 december om 16:53 uur.
Laatst gewijzigd op 16 december 2020
om 16:47 uur.
december 15 at 16:53 PM.
Last modified on december 16, 2020
at 16:47 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

15 december om 16:53 uur.
Laatst gewijzigd op 16 december 2020
om 16:47 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

december 15 at 16:53 PM.
Last modified on december 16, 2020
at 16:47 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio »
News coordinator Full bio »

Alle colleges, tutorials en tentamens zullen in deze periode online plaatsvinden. Wel is er een uitzondering voor praktijkonderwijs, dat nog wel op locatie gegeven mag worden. Ook zijn er voor een aantal tentamens uitzonderingen gemaakt. Die zullen nog steeds in de Aletta Jacobshal afgenomen worden. De opleidingen gaan hierover informatie verstrekken.

UB en onderzoek

De UB sluit ook haar deuren vanaf woensdag, hoewel boeken lenen en terugbrengen wel mogelijk blijft. Vanaf maandag 4 januari wordt bovendien een uitzondering gemaakt voor kwetsbare studenten. Voor hen zal een beperkt aantal studieplaatsen beschikbaar zijn. 

De onderzoekszaal Bijzondere Collecties van de UB blijft beperkt toegankelijk als ‘laboratorium’ voor de geesteswetenschappen. In het verlengde daarvan kan locatiegebonden onderzoek, zoals noodzakelijk labonderzoek, ook doorgaan. Het is aan de faculteiten om te bepalen welk onderzoek hieronder valt.

Evenementen en dienstreizen

Bijeenkomsten in de universiteit worden ook aangepast. Buluitreikingen en oraties gaan niet door. Zolang de lockdown duurt, is bij promoties geen publiek toegestaan en mogen alleen de promovendus, (co-)promotor, voorzitter en secretaris fysiek aanwezig zijn. 

Dienstreizen naar het buitenland zijn niet toegestaan, ongeacht de kleurcode van het land waar iemand heen wil reizen. Het college van bestuur kan besluiten om een uitzondering te maken, maar alleen voor langlopend onderzoek waarbij het niet mogelijk is om op afstand data te verzamelen.

Engels

15 December 2020 | 16-12-2020, 16:47
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties