Pilot sneltesten voor RUG en Hanze wordt uitgebreid

Pilot sneltesten voor RUG en Hanze wordt uitgebreid

De pilot met coronasneltesten voor het onderwijs in Groningen wordt uitgebreid. Er komen twee locaties bij: nabij het centrum in het Wiebengagebouw voor studenten van RUG en Hanze en in de Euroborg voor studenten van Noorderpoort.
22 maart om 14:37 uur.
Laatst gewijzigd op 23 maart 2021
om 10:14 uur.
maart 22 at 14:37 PM.
Last modified on maart 23, 2021
at 10:14 AM.
Avatar photo

Door Rob Siebelink

22 maart om 14:37 uur.
Laatst gewijzigd op 23 maart 2021
om 10:14 uur.
Avatar photo

By Rob Siebelink

maart 22 at 14:37 PM.
Last modified on maart 23, 2021
at 10:14 AM.
Avatar photo

Rob Siebelink

HoofdredacteurVolledig bio »
Editor-in-chief Full bio »

De sneltestlocaties maken deel uit van het onderzoek om onderwijs op termijn weer fysiek mogelijk te maken. Op Zernike werd medio januari al begonnen met sneltesten; het was de eerste plek in Nederland waar dat voor het hoger onderwijs kon.

De pilot op Zernike is bedoeld om fysieke tentamens weer mogelijk te maken. De uitbreiding is gericht op praktijkonderwijs en studieplekken. Het gaat om het Wiebenga aan de Petrus Driessenstraat (een vestiging van de Hanzehogeschool) en de Hotspot in de Euroborg. Er is voor deze locaties gekozen vanwege de verbondenheid met het praktijkonderwijs en de centrale ligging, aldus RUG, Hanze en Noorderpoort.

Binnenstad

De testlocatie in het Wiebengagebouw begint op 1 april en is bedoeld voor studenten en docenten van de Hanzehogeschool en de RUG die praktijkonderwijs in de binnenstad krijgen of geven. Ook studenten die een tentamen op locatie in de binnenstad hebben, kunnen zich laten testen, evenals surveillanten en RUG-studenten die een studieplek hebben gereserveerd. 

Evenals op Zernike wordt ook op de nieuwe locaties door Aletta Jacobs School of Public Health onderzoek gedaan naar de testbereidheid van studenten en medewerkers, maar ook naar de technische, logistieke en juridische aspecten die erbij komen kijken.

Engels

22 March 2021 | 23-3-2021, 10:14
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties