Personeel universiteit Utrecht krijgt extraatje van 300 euro netto

Personeel uni Utrecht krijgt extraatje van 300 euro netto

In ‘Intussen elders’ verzamelen we opmerkelijk nieuws van andere universiteiten. Deze week onder meer: Werknemers van de Universiteit Utrecht krijgen 300 euro om thuis prettiger te kunnen werken.
Samengesteld door Rob Siebelink
13 november om 10:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
november 13 at 10:50 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.

300 euro netto voor medewerkers UU

Medewerkers van de Universiteit Utrecht (UU) krijgen deze maand een extraatje van 300 euro netto, los van de omvang van hun aanstelling. Het geld is bedoeld om de werkomgeving thuis prettiger te maken. Daar staat wel tegenover dat de reiskostenvergoeding waarschijnlijk komt te vervallen zolang werknemers vooral vanuit huis werken en dus niet hoeven te pendelen, meldt het Utrechtse universiteitsblad DUB.

In Utrecht wordt een einde gemaakt aan promotieplechtigheden met gasten. Dagelijks kwamen er nog zo’n tweehonderd mensen naar het Academiegebouw om promoties bij te wonen en niet iedereen hield zich aan de regels, schrijft DUB verder.

Daarom mogen nu alleen een partner en ouders, de promotoren, de voorzitter van de promotiecommissie en eventueel paranimfen aanwezig zijn. Anderen moeten de livestream volgen.

Haagse campus van Leiden wil stevig uitbreiden

De Haagse campus van de Universiteit Leiden wil de komende jaren stevig uitbreiden. Van de 30.000 studenten die in Leiden staan ingeschreven, studeren er nu 6000 in Den Haag. Over tien jaar moeten dat er 9000 zijn. Er zijn plannen voor nieuwe opleidingen en er moet een ‘campusboulevard’ komen met een universitair complex en woningen, meldt de Leidse universiteitskrant Mare.

De campus in Den Haag biedt nu onderdak aan de Faculty of Governance and Global Affairs. Verder hebben alle Leidse faculteiten, behalve Archeologie, er studies. In 2025 en 2028 komen er twee nieuwe bacheloropleidingen bij, al is nog niet duidelijk om welke studies het gaat.

Mare schrijft dat de universiteit denkt aan ‘digitale veiligheid, cybercrime, kunstmatige intelligentie, economie van de publieke sector en duurzaamheid’ als mogelijke thema’s.

Aanhoudingen na verdwijning Amsterdamse student

De politie heeft afgelopen week twee mannen opgepakt in verband met de verdwijning twee jaar geleden van Sumanta Bansi (bijgaande foto is in het kader van het onderzoek vrijgegeven door de politie), die indertijd aan de Universiteit van Amsterdam studeerde. Het gaat om een 63-jarige man uit Hoorn en een 34-jarige man uit Rijswijk, meldt Nu.nl.

De Surinaamse vrouw was in 2016 naar Nederland gekomen om te studeren. In 2018 verdween ze en daarna is nooit meer iets van haar vernomen. Omdat haar bankpasjes en paspoort niet meer zijn gebruikt, en ook haar accounts op sociale media sinds februari van dat jaar niet meer actief zijn geweest, vermoedt de politie dat ze niet meer in leven is.

Tijdens het onderzoek was al eerder duidelijk geworden dat de politie keek naar ‘meerdere personen’. Ze vermoedt dat deze personen op de dag van de verdwijning van Bansi en de dag daarna met hun auto in de omgeving van het Robbenoordbos zijn geweest, in de kop van Noord-Holland. Daar is al een aantal keren vergeefs gezocht naar het lichaam van de vrouw.

De universiteitskrant van de UvA, Folia, verdiepte zich in de verdwijning van Bansi: Hoe de ambitieuze Sumanta Bansi zomaar kon verdwijnen.

13 November 2020 | 22-11-2020, 16:22
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties