Online tentamen crasht, studenten eisen compensatie

Online tentamen crasht, studenten eisen compensatie

In de rubriek ‘Intussen elders’ verzamelen we (opmerkelijk) nieuws van andere universiteiten. Deze keer onder meer: Een online tentamen in Rotterdam crasht, maar de timer tikte vrolijk verder.
Samengesteld door Rob Siebelink
7 juni om 13:56 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
juni 7 at 13:56 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.

Online tentamen in Rotterdam crasht

Een tentamen Inleiding fiscaal recht voor eerstejaars van de Erasmus School of Law (Rotterdam) is vorige week misgegaan door een technische storing. Studenten zeggen dat ze daardoor het tentamen niet optimaal hebben kunnen maken en vragen de universiteit om compensatie.

De storing was aan het begin van het tentamen. Studenten konden de vragen op het scherm niet zien, terwijl de timer vrolijk doortikte. Pas na een half uur was het probleem opgelost.

De studenten kregen wel extra tijd om de veertig multiplechoicevragen en een open vraag te beantwoorden. ‘Maar ja, toen de tijd werd bijgevuld, was ik al bij vraag dertig, zegt een student in het universiteitsblad Erasmus Magazine.  Teruggaan naar de vragen die hij eerder had beantwoord, kon toen niet mer.

Communicatiedirecteur VU Amsterdam plots weg

De directeur van de dienst Communicatie en Marketing van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft per ommegaande haar functie neergelegd. Dat heeft het college van bestuur van de VU aan de medewerkers laten weten. Een en ander zou in goed overleg met directeur Jenneke de Sain zijn gegaan, aldus de VU.

De Sain was ruim drie jaar directeur van Communicatie en Marketing. VU-bestuurder Marcel Nollen laat weten dat de dienst onder De Sains leiding grote stappen heeft gezet, onder meer in de profileringscampagne, de studentenwerving en het Toll-programma: de ontwikkeling van het online landschap van de VU.

Het universiteitsblad Ad Valvas schrijft verder dat ‘het niemand zal zijn ontgaan dat C&M de grote evenementen, zoals de opening academisch jaar en de dies natalis, een meer eigentijdse en aantrekkelijke draai heeft gegeven’.  Niettemin kiest de VU nu voor ‘een ander soort leiderschap’, zo tekent Ad Valvas op uit de mond van Nollen.

Studenten Twente eenzaam door corona

Studenten van de Technische Universiteit Twente zijn door de coronacrisis eenzamer geworden. Ze vervelen zich meer, hebben minder contact met studiegenoten en hebben problemen met concentratie, motivatie en structuur.

Dat blijkt uit een enquête onder leden van studievereniging Sirius, in samenwerking met het management van de opleidingen bestuurskunde en gezondheidswetenschappen, waarover de Twentse universiteitskrant UToday bericht.

56 procent van de respondenten zegt eenzamer te zijn, 69 procent heeft ’s ochtends geen zin om die dag te beginnen met de studie, 52 procent heeft minder energie, 62 procent kampt met meer verveling. 57 procent heeft problemen met concentreren, 48 procent met concentratie en 47 procent met structuur.

‘Een meerderheid van de studenten is mentaal uitgeput door de lockdown’, concludeert Sirius.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties