Nieuw in Podcast: progressieve rock van Captain

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een Groningse band. Deze week Restore van de progressieve rockband Captain.

 


Podcast Powered By Podbean

Check je volume van je computer even voordat je op play drukt want anders knallen de gitaarriffs je misschien wel erg hard tegemoet! Hou je daarentegen van melodieuze rock of metal, dan laat je die volumeknop maar lekker op max staan. Fans van bijvoorbeeld The Deftones ( 2 september in De Oosterpoort) kunnen in ieder geval hun hart ophalen.

Captain uit Groningen is ontstaan in het voorjaar van 2011 uit de opgeheven bands Karbo, Monastery en Monotones. Een band met een intens, fris ‘in your face’ geluid dat zich het best laat omschrijven als progressieve rock/metal. Van catchy stuiterende gitaren, felle drumacties tot melodieuze zang met hier en daar een duister randje.

Kort na het ontstaan hebben de bandleden zelf de demo ‘Vessel’ opgenomenom vlot te kunnen optreden. Momenteel zijn ze bezig met een tweede demo die binnenkort online komt. Captain barst van de energie en geestdrift.

www.facebook.com/captain 

captain

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.

Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

29-05-2013