FEB roept hulp andere faculteiten in voor extra minorstudenten [correctie]

FEB roept hulp in voor extra minorstudenten [correctie]

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) kreeg dit jaar te maken met honderden studenten die geen minor konden volgen in het buitenland, zoals gepland. Omdat ze niet allemaal terecht konden bij FEB moest de faculteit creatieve oplossingen bedenken.
25 januari om 17:06 uur.
Laatst gewijzigd op 26 januari 2021
om 19:17 uur.
januari 25 at 17:06 PM.
Last modified on januari 26, 2021
at 19:17 PM.
Avatar photo

Door Yelena Kilina

25 januari om 17:06 uur.
Laatst gewijzigd op 26 januari 2021
om 19:17 uur.
Avatar photo

By Yelena Kilina

januari 25 at 17:06 PM.
Last modified on januari 26, 2021
at 19:17 PM.
Avatar photo

Yelena Kilina

International editor Volledig bio International editor Full bio

Normaal gesproken zouden de 350 derdejaars bachelorstudenten international business 30 ECTS aan vakken volgen bij universiteiten in het buitenland, maar alle uitwisselingsprogramma’s zijn vanwege de coronamaatregelen stopgezet. Dus moest FEB met andere opties komen.

‘Het was een enorm probleem voor onze studenten dat ze niet op uitwisseling konden’, zegt Alan Muller, directeur van de bachelor. ‘Ze hadden een alternatief nodig, anders kunnen ze niet op tijd afstuderen.’

Alternatieve minor

In het eerste semester volgden 113 studenten een minor binnen FEB en konden nog eens 45 bij andere RUG-faculteiten terecht. Maar in het tweede semester was dat niet zo makkelijk, omdat de andere faculteiten geen minors beschikbaar hadden voor de FEB-studenten.

De faculteit biedt wel een eigen minor aan dit komende semester, maar ‘als we tachtig of negentig studenten een plek zouden moeten bieden binnen FEB, zou dat wel een probleem zijn’, zegt Muller. Hij moest daarom met de andere faculteiten regelen dat er extra vakken kwamen. ‘We zijn blij dat we die last niet in ons eentje hoeven te dragen.’

Populaire keuzes

In totaal volgen zestig studenten in het tweede semester een minor bij FEB. Dertig hebben zich aangemeld voor een vervangende minor sociale psychologie bij gedrags- en maatschappijwetenschappen. ‘Die was enorm populair, alle dertig plekken waren in no-time vol’, zegt Muller. Nog eens 32 studenten kozen voor vakken bij de letterenfaculteit, negen gaan naar theologie en acht naar rechten.

Andere alternatieven voor de uitwisseling zijn een online uitwisselingsprogramma of een online stage. Tot nu toe hebben dertig studenten ervoor gekozen om dit jaar geen alternatief programma te doen. Zij wachten liever af wat de mogelijkheden zijn in het volgende academische jaar.

Dit artikel is na publicatie herschreven om duidelijk te maken dat FEB nooit van plan was alle minorstudenten binnen de eigen faculteit onder te brengen.

Engels

25 January 2021 | 26-1-2021, 19:17
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties