Niemand mag alleen zijn met kerst

GMW: Niemand mag alleen zijn met kerst

Studenten en medewerkers van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen hoeven de kerstdagen niet alleen door te brengen. Met de actie ‘Bie Mekerst’ kunnen ze samen activiteiten ondernemen.
3 december om 10:53 uur.
Laatst gewijzigd op 7 december 2020
om 12:57 uur.
december 3 at 10:53 AM.
Last modified on december 7, 2020
at 12:57 PM.
Avatar photo

Door Thijs Fens

3 december om 10:53 uur.
Laatst gewijzigd op 7 december 2020
om 12:57 uur.
Avatar photo

By Thijs Fens

december 3 at 10:53 AM.
Last modified on december 7, 2020
at 12:57 PM.

Veel internationale studenten en medewerkers zijn door het coronavirus dit jaar niet in staat om met kerst terug naar huis te gaan. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) vinden ze dat niemand met kerst alleen mag zijn, dus komen ze in actie.

Onder het motto ‘Bie Mekerst’ kunnen alle GMW-ers zich opgeven om samen te wandelen of te eten. ‘Voor de internationals is het natuurlijk heel vervelend dat ze dit jaar met kerst niet bij hun familie kunnen zijn. Zeker na zo’n jaar waarin bijna alles online ging’, zegt Mirjam Buigel-De Witte van het faculteitsbestuur.

Daarom is bewust gekozen voor een echte, fysieke ontmoeting. ‘Uiteraard helemaal volgens de richtlijnen van het RIVM.’

Wandelroutes

Bij het wandelen worden duo’s gemaakt en deelnemers kunnen vervolgens kiezen tussen een aantal wandelroutes in en om Groningen. Samen eten kan ook. In groepjes van maximaal drie, van wie een zich aanmeldt als host, wordt er een avondje lekker gekookt en gegeten. ‘We willen de internationals laten weten dat er aan hen wordt gedacht, zeker in deze tijden.’

‘Bie Mekerst’ is geïnspireerd op ‘Bie Mekoar’ (Gronings voor ‘bij elkaar’), een initiatief om de verschillende studies binnen GMW meer bij elkaar te brengen door samen activiteiten te organiseren. Wanneer ‘Bie Mekerst’ geslaagd is? ‘Als we de internationale studenten en medewerkers hiermee een kerstgevoel kunnen bezorgen’, zegt Mirjam Buigel-De Witte.

Iedereen bij GMW kan zich aanmelden, dus ook Nederlandse studenten en medewerkers. Dat kan tot 7 december. Daarbij kun je aangeven of je liever met medewerkers of studenten afspreekt en of je liever host bent of bezoeker.

Op 14 december worden de groepjes bekendgemaakt, zodat er tussen 14 december en 3 januari afgesproken kan worden.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties