Mysterieuze dreampop van Sväva

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week Hermit's Dying Day van Sväva!

Afgelopen juni won de band Sväva  de Kleine Prijs van Fryslán. Ze maakten indruk op de jury met hun dreampop  die geïnspireerd is door bands als Beach House,  Amatorski, Youth Lagoon, Memory House, Deerhunter en Sigur Rós. De muziek kenmerkt zich door melodieuze gitaarriffs, mysterieuze zanglijnen en een groot aantal effecten op gitaar en zang.

Van die effecten wordt ook grif gebruik gemaakt in de demo Hermit’s Dying Day. Galm op gitaar en drums en de zang krijgt er naast de galm ook nog een delay bij. Beetje veel van het goede zou je misschien denken. Toch blijft het nummer mooi overeind doordat het tempo af en toe omhoog gaat en het gitaargeluid ondanks de galm toch helder blijft. Het is sfeervol, dat je doet verlangen naar meer.

De band heeft plannen te over. In oktober komt een Pelican Session uit. Dit is een videosessie die ze opnamen in samenwerking met Snoet & Smoel en videograaf Wander Andringa. In 2014 staan ze op Eurosonic en willen graag in diezelfde periode  een EP uit brengen. Daarnaast zijn er plannen voor een collectief dat bestaat uit vijf Leeuwarder bands. Ze willen daarmee een verzamelalbum uitbrengen en een website opzetten. Ik zou zeggen, hou ze in de gaten. Op 28 september bijvoorbeeld. Dan staan ze op het Freeze Festival in Leeuwarden. De dag ervoor staan ze trouwens gewoon in Groningen bij Lepel Concerts.

Je kunt de band vinden op facebook en twitter:

www.facebook.com/svavaband

www.twitter.com/svavaband

Hier vind je een akoestische versie van het nummer Dusty Home met een clip van Mickey Todiwala en Monika Delgado.


 

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.

Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

 

11-09-2013