Mondkapjes schaars bij Tandheelkunde, sommige colleges vervallen

Enkele colleges komen te vervallen

Mondkapjes schaars bij studie Tandheelkunde

Klinische vakken bij de opleiding Tandheelkunde gaan spaarzaam om met de slinkende voorraad mondkapjes. Oorzaak: het coronavirus. In sommige gevallen zullen colleges niet doorgaan, of wordt een alternatief bedacht.
6 maart om 11:37 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 6 at 11:37 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

6 maart om 11:37 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

maart 6 at 11:37 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

Door de uitbraak van het coronavirus is er een grote vraag naar mondkapjes. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kampt nog niet met een tekort, maar neemt alvast maatregelen. Die hebben gevolgen voor het RUG-onderwijs dat in het ziekenhuis wordt gegeven, waaronder het skillscenter van Tandheelkunde.

‘Onze prioriteit ligt bij de patiëntenzorg’, zegt UMCG-woordvoerder Joost Wessels. ‘Om die reden gaan we in het onderwijs zo spaarzaam mogelijk om met de voorraad mondkapjes. Sommige colleges of trainingen zullen niet doorgaan, of er zal een alternatief worden bedacht.’

Spoedbehandelingen

De Vereniging van Nederlandse Universiteiten uitte vorige week al haar zorgen over een dreigend tekort aan mondkapjes voor praktijkvakken bij Tandheelkunde en Geneeskunde. In Amsterdam voert het Academisch Centrum Tandheelkunde sinds donderdag enkel nog spoedbehandelingen uit. Een aantal cursussen is daardoor komen te vervallen.

‘Bij ons gaan alle afspraken met patiënten nog wel door’, benadrukt Wessels. ‘Maar het is moeilijk te voorspellen wanneer de voorraad op is. Ik durf niet langer dan 24 uur vooruit te kijken.’

Risicogebied

Om alle risico´s te mijden, moeten medewerkers en studenten die terugkomen uit risicogebied zich melden bij de arbo-afdeling van het UMCG. Als daar blijkt dat ze gezond zijn, kunnen ze gewoon aan het werk of aan de studie.

‘Die meldplicht is belangrijk, we willen voorkomen dat risicogevallen in het ziekenhuis rondlopen.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties