Meeslepend en ruig met Septaeder

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een Groningse band. Deze week Affinity van Septaeder!

 

Ze vergelijken hun muziek zelf graag met hout. Hout? Ja, want hout is warm, een dankbaar materiaal en altijd uniek. Maar het is ook ruig, primitief en hard. Septaeder is dat ook allemaal.

Het nummer Affinity is een lang uitgesponnen nummer dat je van begin tot einde meesleept op een reis. Misschien wel door een woud. Waar je in een ondergaande zomerzon op een smal pad begint te lopen en langzaam de avond in wandelt. Tot het donker wordt en je verdwaalt. Even voel je angst maar in de opkomende zon vind je het pad toch weer terug.

Je kunt de band onder het kopje Symfonische metal scharen waar ook instrumentele bands zitten als Russian Circles of  Isis  maar Septeader onderscheidt zich wel degelijk door het veelvuldige gebruik van akoestische gitaren en heeft daarmee een redelijk uniek geluid te pakken.

Vrijdag presenteren ze in Vera hun debuut album Euler’s Promise. Gratis en voor niks! In het voorprogramma staat de ‘veteranen’ band Whipster. Ook uit Groningen maar al net iets langer bezig dan de jonge honden van Septaeder.

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen.

Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

 

 

 

04-09-2013