Meer studenten melden zich aan als proefkonijn

Meer studenten melden zich aan als proefkonijn

De animo onder studenten om mee te doen aan medicijnonderzoeken bij PRA Health Sciences in Groningen is sinds de coronacrisis in maart flink gestegen.
3 februari om 10:23 uur.
Laatst gewijzigd op 15 maart 2021
om 10:40 uur.
februari 3 at 10:23 AM.
Last modified on maart 15, 2021
at 10:40 AM.
Avatar photo

Door Remco van Veluwen

3 februari om 10:23 uur.
Laatst gewijzigd op 15 maart 2021
om 10:40 uur.
Avatar photo

By Remco van Veluwen

februari 3 at 10:23 AM.
Last modified on maart 15, 2021
at 10:40 AM.
Avatar photo

Remco van Veluwen

Studentredacteur Volledig bio Student editor Full bio

‘We zien een groeiend aantal aanmeldingen sinds maart en april, tijdens de eerste lockdown. Toen kregen we al wat meer verzoeken om deelname vanuit de studentenwereld’, zegt een woordvoerder van PRA Health Sciences. Hij bevestigt dat er ook echt meer studenten aankloppen dan voor de coronapandemie. 

Of studenten zo hopen misgelopen inkomsten uit verdwenen bijbaantjes te compenseren, durft hij niet te zeggen. ‘Wij krijgen hun financiële situatie niet te zien.’ 

Tijd over

Mogelijk hebben studenten nu meer ruimte in hun planning om mee te kunnen doen. Bij een medicijnonderzoek moet de deelnemer namelijk verplicht een tijdlang onafgebroken in de kliniek naast het Martini Ziekenhuis verblijven. 

Normaal is dat een probleem voor studenten die verplichte colleges moeten bijwonen, maar nu alle colleges online zijn, is het geen bezwaar meer. Bovendien, zeggen studenten die meedoen, is de verandering van omgeving en het sociale contact met mede-deelnemers een welkome opsteker als je alleen maar thuis kunt zitten.

Restricties

PRA kan vaak al wel teren op een selecte groep vaste deelnemers. ‘Maar je kunt niet continu blijven deelnemen aan onderzoeken, daar zitten restricties aan’, legt de woordvoerder uit. ‘Als je met een onderzoek klaar bent, kun je niet een week later meteen weer aan een nieuwe beginnen, daar zit minimaal dertig dagen tussen. Het is dus alleen maar handig dat er nu veel animo voor is.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties