• Twaalf artikelen die het herlezen waard zijn

  Zomer!

  Vakantie! Tijd om de beste verhalen uit de UK van dit jaar te lezen. Wij zetten er twaalf voor je op een rijtje. Voor het geval je ze gemist had.

  ‘Wiebe, ik wil dood’

  Een van de best gelezen verhalen uit de UK. Over Wiebe de Graaf die een scriptie schreef over de zelfmoord van zijn grootvader. Hij was niet de enige in de familie.

  Knokken met je huisbaas

  Een moetje voor studenten. Koud douchen vanwege een kapotte boiler en een tierende huisbaas naast je bed. We geven je een aantal goeie tips.

  De Groene Droom

  Is de RUG echt de groenste universiteit van Nederland? We doen ons best, maar imago is nog steeds belangrijker.

  Prostituees van de wetenschap

  Heb je dit verhaal nog niet gelezen? Moet je doen. Over jonge onderzoekers die zich behandeld voelen als prostituees. Dat zeggen ze zelf. Terwijl een carrière in de wetenschap hun grootste droom was.

  Converted to Islam

  ‘You’re no terrorist now, are you?’, asked Luis mother when he converted to Islam. Peter even hasn’t told his parents yet.

  Waarom naar hoorcollege?

  Waarom zou je 75 slides bekijken als ze even later toch online komen? Wat doe je daar eigenlijk nog in de collegebanken? Studenten en docenten geven hun mening.

  The strongest physicist

  Andre Leonov couldn’t live without powerlifting. For him it’s paradise.

  A huge problem

  Is Groningen as open-minded and tolerant as we think it is? This is a story about Asian students who face humiliation because of their nationality.

  Wonen in proefdierenlab

  Muis C57BL/6JOlaHsd kruipt nog een beetje versuft van de narcose uit de MRI-scan. Hij is een van de 11.000 muizen in het proefdierenlab.

  Hoe flikten ze dat toch?

  Op de meest prominente plek in Groningen staat een prachtig Vindicatpaleis. Hoe flikten ze dat, die corpsstudenten?

  Glimmende lange haren

  Kijk om je heen en je ziet ze overal. Verenigingsjongens met van die lange, glimmende haren. Ze zwiepen ze met een vloeiende beweging achterover. Waarom ze allemaal hetzelfde willen.

  De professor en zijn liefje

  Het laatste verhaal dat we je aanbevelen. Zet de barbecue vast aan, ga even lekker zitten met je laptop voor je neus en geniet.