• Laura

  Versiertrucs

  Uitgaan is mijn hobby. Uitgaan is m’n voeten stukdansen; m’n vriendjes zien; dingen méémaken. Maar uitgaan is ook maximaal afknappen op mannen, met hun repertoire aan belachelijke versiertrucs.

  Erg populair is de veilige ‘stop&stare’-methode. Meestal wordt deze gebruikt door kleine buitenlandse mannen met strakke, verwassen shirts van een B-merk die in hun eentje ergens langs de zijlijn staan zonder drankje. Als ze al een openingszin hebben, dan is deze doorgaans ‘Hey’.

  Meestal blijft het gelukkig bij een eenzijdig potje intens staren met de mond open. Gun je ze een blik waardig, dan loop je het gevaar dat ze bij een volgend contactmoment je buik of rug strelen of je even over de schouder aaien.

  Een boomlange blonde knaap paste deze aanpak drie maal op een avond vruchteloos op me toe. Dit ondanks het feit dat ik zijn vingers steeds wegtikte of mijn afkeur uitsprak. En ondanks dat hij twee weken eerder naar de uitgang werd verwezen nadat hij me in een hoek dreef om me daar even aan te randen. Zijn openingszin, terwijl hij vliegensvlug zijn handen op mijn kont legde: ‘Waar woon je?’

  Mijn stapvriendin had me gelukkig al voor hem gewaarschuwd. Ze was zelf eens door hem bereden, toen hij deed alsof hij haar beschermde voor een passerende mensenmassa. Die er dus niet was.

  Iets gedurfder, maar nog steeds vrij succesloos is de aloude truc ‘gewoon erbij gaan dansen en doen alsof je als dierbare vriend al de hele avond met ze op stap bent’. Afgelopen donderdag was het weer raak in Pand48. ‘Gezellig, zo met z’n drietjes uit’, zeg ik tegen m’n studiegenootje, terwijl ik wederom mijn rug naar de knaap toedraai.

  Mijn trukendoos is vrij beperkt. Bij mannen ga ik meestal voor ‘een gesprek binnenvallen met een malle opmerking’. Veilig en vrij succesvol, hoewel ik eigenlijk nooit tot regelen overga. De laatste keer dat ik een kerel heb geregeld in een kroeg stamt uit 2011. Op de één of andere manier zit er toch weinig charme aan.

  Vrouwen versieren doe ik nog wel, zo af en toe. Hier is tenminste nog enige sport aan, want knappe, vrijgezelle, geïnteresseerde vrouwen zijn dun geschaard, eh gezaaid. Ik moet eerlijk bekennen dat de staarmethode bij vrouwen onderling wél werkt.

  Wat je als man moet doen om een meisje te versieren? Tsja. Oprechte interesse tonen. Een complimentje. De vunzigheid bewaren tot een eventuele date misschien. Staren en strelen kan wel als ze eenmaal bij je in bed ligt. Succes ermee!

  Laura Louwes studeert English language and culture

  Foto Reyer Boxem