• Laura

  Extreme jeuk

  Een van de manieren om mijn dagelijkse verplichtingen even te ontwijken is het rondsneupen op ultieme vrouwensite nsmbl.nl. Ook al krijg ik van de meeste artikelen extreme jeuk vanwege het hoge truttigheidsgehalte, toch blijft mijn nieuwsgierigheid de overhand houden. Hun pareltjes van vanochtend: ‘Dé waarheid over het hebben van meerdere orgasmes’ (open deur much: ontspannen en open-minded zijn) en een filmpje van het kind van Jay-Z en Beyoncé dat meezingt met moeders (‘zo schattig’).

  Dagtopper is ‘Wow. Man verrast verloofde met bruiloft op dezelfde dag’. Oef. Ik zou echt ter plekke sterven geloof ik. Denk je rustig op te bouwen naar je eerste en hopelijk enige huwelijk, word je plots in je jurk gehesen en naar het altaar begeleid. Je zal maar net die dag woest geobstipeerd zijn of al je puisten hebben opengekrabd.

  Maar de meeste jeuk kreeg ik van ‘24 vragen die je jezelf stelt wanneer je net in een nieuwe relatie zit’. Vierentwintig stuks maximaal paranoïde vragen. Het aantal instemmende reacties was huiveringwekkend hoog.

  Hier een kijkje in het brein van de hedendaagse vrouw:

  Vraag nummer één: ‘Wil hij wel echt een relatie met mij?’ – tja, dat krijg je er dus van als je een relatie afdwingt, trut.

  Nummer dertien: ‘Hoe zou hij me ten huwelijk vragen?’ – niet ‘of’, nee: ‘hoe’.

  Nummer veertien: ‘Gaat hij nog antwoorden op zijn bericht? Wat als hij nu met iemand anders is?’

  Nummer vijftien: ‘Wat als hij alleen zegt dat hij ooit kinderen wilt krijgen om me in bed te krijgen?’

  Nummer zeventien: ‘Waarom heeft hij nog steeds geen bericht gestuurd?’

  Nummer negentien: ‘Wat zou hij doen als ik ineens zwanger zou zijn?’ – ‘ineens’, denk het ook wel. Na het vergeten van je pil en het doorprikken van de condooms zeker.

  En hekkensluiter: ‘Waarom reageert hij niet? Kan ik nu bellen? Of is dat raar? Zal ik gewoon een bericht sturen? Of lijk ik dan een stalker?’

  Ik kon me niet bedwingen te reageren. Gelijk een stortvloed boze paranoïde dames over me heen, inclusief de redactie van nsmbl.nl. Enige bijval kwam van twee mannen, die vervolgens werden uitgemaakt voor sneue vrouwenhaters.

  Best. Laat ook maar. Ik hou het wel bij Tinderen. De enige vraag die je jezelf daarbij stelt is ‘Gaan we gelijk over op seks of gooien we er voor de vorm nog een date tegenaan?’

  Laura Louwes studeert English language and culture

  Foto Reyer Boxem