Lijdensweg

Foto Reyer Boxem

Lijdensweg

Ruimtegebrek op de RUG? Dat hoeft niet per se. Want als je colleges geeft in een kerk, kun je die toch ook geven in een crematorium, betoogt onze nieuwe student-columnist Bauke van der Kooij.
Door Bauke van der Kooij
19 november om 10:46 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
november 19 at 10:46 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

Een nieuw blok, en daarmee een nieuw rooster. Reislustig als ik ben, vind ik het altijd leuk om te kijken hoe mijn nieuwe rooster eruitziet en waar ik allemaal naartoe moet.

Als sociologiestudent word ik door de enorme drukte op mijn eigen faculteit voor colleges en tentamens de hele stad doorgestuurd. Zo moest ik onder meer naar Martiniplaza, het Academiegebouw, Pathé, het UMCG, de Stadskerk, en de ACLO op het station.

Nu is een bezoekje aan de sportschool niet verkeerd voor mij, toch ga ik er liever niet heen om een tentamen te maken (al is het maken van een statistiektentamen natuurlijk ook een vorm van topsport).

Heb je te maken met een docent die net iets te veel houdt van zijn of haar stemgeluid, dan moet je soms binnen tien minuten meer dan drie kilometer fietsen naar je volgende college.

Luguber, zeg je? Zullen we dan ook maar stoppen met colleges geven in een kerk?

Je hebt dan de keuze om het ofwel rustig aan te doen en te laat te komen, ofwel als een soort Tom Dumoulin met gevaar voor eigen leven nét op tijd te zijn voor een verplicht werkcollege. De keuze lijkt me duidelijk.

Ik begrijp dat het gebrek aan geschikte ruimte een probleem is voor de RUG, daarom help ik graag een handje mee met het vinden van de oplossing. Misschien is het om minder ver te hoeven fietsen verstandig om te kijken in de directe omgeving van Zernike en het Academiegebouw als het gaat om colleges en tentamens en zo min mogelijk te kiezen voor locaties verspreid door de stad.

Niet ver van de Aletta Jacobshal ligt een prima locatie, groot en geschikt voor zowel avondcolleges als avondtentamens. Het ligt op de fietsroute naar Zernike, het is er rustig en er is lekkere koffie (met cake), wat ook niet onbelangrijk is. Er zijn zelfs een straat en een bushalte naar vernoemd. Het mag dan wel een crematorium zijn, verder heeft het alleen maar voordelen.

Luguber, zeg je? Zullen we dan ook maar stoppen met colleges geven in een kerk, waar ik tijdens mijn colleges weemoedig word aangekeken door een gekruisigde, stervende Jezus?

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties