Letteren onderzoekt verbouwing of verhuizing

Alle opleidingen op één plek

Letteren onderzoekt verbouwing of verhuizing

De Faculteit der Letteren is aan betere huisvesting toe. Daarom wordt er nu gekeken naar de mogelijkheden voor een verbouwing of verhuizing.
25 februari om 14:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
februari 25 at 14:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Joas de Jong

25 februari om 14:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Joas de Jong

februari 25 at 14:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Joas de Jong

Studentredacteur Volledig bio Student editor Full bio

Het Harmoniecomplex, waar het grootste gedeelte van de letterenfaculteit is gehuisvest, voldoet niet meer aan de eisen en wensen van de gebruikers. Het streven is om het complex te herinrichten, zegt facilitair manager Rein van den Bos. ‘We gaan heel zorgvuldig te werk samen met een extern adviseur. Als het gebouw aan te passen is zou dat mooi zijn. Maar theoretisch is alles nog mogelijk.’

Tijdens een ontbijtsessie op 14 februari konden studentassesoren, leden van opleidingscommissies, afgevaardigden van studieverenigingen en de faculteitsraad hun wensen kenbaar maken voor de nieuwe faculteit. Later volgen nog meer inspraakmogelijkheden. 

Rechten verhuist

De letterenfaculteit is nu verspreid over de binnenstad, maar het is de bedoeling dat alle opleidingen in hetzelfde gebouw komen. ‘Voor de medewerkers is het ook fijner als ze nauwer kunnen samenwerken’, zegt Van den Bos. Daarnaast speelt de zichtbaarheid van de faculteit mee. 

De rechtenfaculteit, die ook deels in het Harmoniecomplex zit, verhuist in 2023 naar het oude pand van de openbare bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Tegen die tijd moeten de plannen voor de nieuwe huisvesting van de letterenfaculteit zijn goedgekeurd. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties