Kerelfrustratie

Het was zo ongeveer het eerste dat hij tegen me zei, afgelopen maandagnacht op de Bevrijdingsfestival-afterparty in m’n stamclub: ‘Ik heb twee vriendinnen.’ Ik schoot gelijk uit m’n slof. Die had aan mij net de verkeerde.

M’n kerelfrustratie en relatie-allergie bevonden zich al op recordhoogte. M’n oude scharrel negeert me en m’n Tindermatch met scharrelpotentie kwam met het nieuwtje dat hij tot deze week een vriendin had. Wat mij dus een minnares maakte. Héél ongewenst. Naast m’n Tindermatch wemelde het van opdringerig en eenzaam manvolk dat de ‘vrijheid’ vooral in hun handen voelde.

Na een stuk of twintig high-five-verzoeken, vijf vuist-boksen, twee maal wildvreemde handen die m’n blote middel omklemden en één hand die over het gezicht van m’n vriendin werd gevouwen, waren we de ongevraagde handenuitlaatservice wel zat.

De knaap met de twee vriendinnen bleek met stip de naarste onder het manvolk. Al eerder die avond hadden we hem een uitbrander gegeven na een betastpoging, schaamteloos uitgevoerd voor de neus van onze bebaarde beschermheer in de garderobe. In het rookhok besloot ie het er nog eens op te wagen, met die franke ontboezeming over zijn relaties. ‘Op het ene meisje ben ik verliefd en van de andere ben ik gaan houden.’

Hij zei open kaart te spelen met beide meisjes, die het aldus hem oké vonden. Het liefst ging hij volledig voor de ene waar hij verliefd op is, maar haar ouders verbieden hun omgang. Goh. ‘Wel lastig voor mij hoor’, voegde hij ook nog toe met een gespeelde zucht en dito frons.

Ik wist niet goed waar ik moest beginnen. Voor de tweede keer die nacht sneerde ik ‘waarom heb je in godsnaam een relatie als je moedwillig vreemdgaat?’ Mijn zedenpreek strandde vanwege zijn niesbui, getriggerd door de cocaïne die hij zonder schroom ineens in zijn neus begon te scheppen.

Die actie kon rekenen op een nieuwe portie verbale slaag, dit maal afkomstig van m’n vriendin. Waarop hij toch graag even de discussie aan wilde gaan.

Zijn rotkarakter werd benadrukt door het muffe en overbelichte rookhok van twee vierkante meter. De eerder nog zo liefdevolle en zonnige bevrijdingsdag leek ineens onwijs ver weg.

07-05-2014