Is Valentijnsdag commerciële onzin?

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Wat moet je eigenlijk met Valentijnsdag, als je vriend(in) het allemaal maar 'commerciële onzin' vindt?

Beste Tim,

Mijn vriendin zegt dat ze Valentijnsdag commerciële onzin vindt. Moet ik dit geloven?

Bart

 

Beste Bart,

Dit is een luxeprobleempje. De helft van je vrijgezelle vrienden is op dit moment namelijk hard naar rechts aan het swipen op Tinder, hopend op een wanhopige last-minute date. De andere helft is waarschijnlijk al lang blij dat de groene helden van de plaatselijke FC zaterdagavond op bezoek mogen bij Excelsior, dan wordt er in elk geval nog ergens gescoord. Dat maakt je vraag natuurlijk niet minder legitiem, ik help je graag.

Als je vriendin zegt dat ze Valentijnsdag commerciële onzin vindt, mag je haar best geloven. Dat is het immers ook. Eén speciale dag voor de liefde is net zo onzinnig als denken dat je slechts één keer per jaar ouder wordt, of alleen met Pasen vieren dat Jezus voor onze zonden gestorven is. Of dat ook betekent dat je de dag als elk ander kunt laten passeren is een tweede, en dat is denk ik wat jij je afvraagt. Verjaardagen en Pasen gaan immers ook zelden ongemerkt voorbij.

Het beste kun je denk ik concreet wat afspreken op voorhand. ‘Hé, zullen we zaterdag … gaan doen?’ Dat hoeft niet commercieel te zijn. Je kunt de dag prima als excuus gebruiken eens wat te gaan ondernemen. Iets doen wat jullie allebei leuk vinden of altijd al hebben willen doen. Dat kan thuis. Dat kan in een groen-wit shirt in stadion Woudenstein. Misschien komt zaterdag wel gewoon slecht uit, dan doe je een andere keer wat leuks. Het gaat immers om het idee, niet om de dag.

Veel plezier!

 Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

10-02-2015