‘Heropen het Forum voor jongeren’

Dringend beroep op gemeente

‘Heropen het Forum voor jongeren’

Het Forum moet heropend worden voor jongeren, om hen perspectief te bieden op ontmoetingen, vinden verschillende jongerenvertegenwoordigers.
17 februari om 10:25 uur.
Laatst gewijzigd op 17 februari 2021
om 10:48 uur.
februari 17 at 10:25 AM.
Last modified on februari 17, 2021
at 10:48 AM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

17 februari om 10:25 uur.
Laatst gewijzigd op 17 februari 2021
om 10:48 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

februari 17 at 10:25 AM.
Last modified on februari 17, 2021
at 10:48 AM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio »
News coordinator Full bio »

De Groninger Studentenbond (GSb), universiteitsraadspartij Lijst Calimero, de Groninger afdelingen van de Jonge Democraten en gemeenteraadspartij ChristenUnie doen daartoe een gezamenlijk beroep op burgemeester Koen Schuiling.

Mentale gezondheid

‘De jongeren in onze stad hebben zich uitstekend gedragen tijdens de coronacrisis, maar veel van hen lijden nu mentaal onder de huidige maatregelen. Het heropenen van het Forum zou volgens ons bijdragen aan de mentale gezondheid van jongeren in Groningen’, stelt Silke Kok, voorzitter van de Jonge Democraten.

De gemeenteraad spreekt woensdag over experimenten die in Groningen plaats zouden kunnen vinden rondom de coronamaatregelen. Volgens de belangenbehartigers zou het Forum een uitstekende plek zijn om nieuwe maatregelen zoals sneltesten zorgvuldig toe te passen en tegelijkertijd meer jongeren de kans te geven uit hun kamer te komen om te studeren. 

Extra studieplekken

Hoewel de RUG eigen studieplekken aanbiedt in de UB, zijn de paar honderd plekken voor kwetsbare studenten lang niet genoeg voor de hoeveelheid studenten die een plekje nodig heeft, vindt Rozemarijn Gierkink, voorzitter van Lijst Calimero. Daarom pleiten de partijen bij de gemeente voor het openen van studieplekken buiten de RUG om. 

‘Zo kunnen er op een veilige manier veel meer plekken beschikbaar komen, zodat de definitie van kwetsbaar ook enorm uitgebreid kan worden naar iedereen die dat nodig heeft’, zegt Gierkink. ‘De gemeente kan hier een belangrijke rol in spelen.’

17 February 2021 | 17-2-2021, 10:48
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties