Groninger raadspartijen: Forum moet snel open voor jongeren

Groninger raadspartijen: Forum moet snel open voor jongeren

Het is dringend tijd dat de gemeente meer ontmoetingsplekken voor jongeren beschikbaar stelt in het Forum, vinden gemeenteraadspartijen GroenLinks, Student en Stad en ChristenUnie.
24 maart om 13:19 uur.
Laatst gewijzigd op 24 maart 2021
om 13:39 uur.
maart 24 at 13:19 PM.
Last modified on maart 24, 2021
at 13:39 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

24 maart om 13:19 uur.
Laatst gewijzigd op 24 maart 2021
om 13:39 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

maart 24 at 13:19 PM.
Last modified on maart 24, 2021
at 13:39 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio »
News coordinator Full bio »

Het college van burgemeester en wethouders zei begin maart toe het Forum deze maand nog te openen. Tot onvrede van de drie partijen is dat nog niet gebeurd. Zij zeggen bezorgd te zijn over de weerbaarheid van studenten en willen weten waarom het zo lang op zich laat wachten.

Noodzakelijk

De partijen zien de opening als noodzakelijk om jongeren te helpen met hun welzijn. De coronamaatregelen zorgen onder meer voor veel eenzaamheid onder jongeren. Zo gaf in een gezamenlijke enquête van UKrant en HanzeMag over eenzaamheid onder studenten onlangs 91 procent van de 1200 respondenten aan wel eens eenzaam te zijn.

‘We horen echt per dag meer schrijnende verhalen’, zegt Steven Bosch van Student en Stad. ‘Niet voor niets stonden er twee weken geleden meer dan zeshonderd studenten op de Vismarkt om aandacht te vragen voor hun mentale en ook fysieke welzijn. Er is gewoon letterlijk meer ruimte nodig en die kan de gemeente leveren.’

Versoepelingen in de zomer

‘Sinds gisteravond weten we dat de beperkingen sowieso nog maanden duren’, zegt Nick Nieuwenhuijsen van GroenLinks. Hij refereert aan de persconferentie van dinsdagavond waarin demissionair premier Mark Rutte zei dat grote versoepelingen van de coronamaatregelen waarschijnlijk pas in de zomer zullen volgen. 

Tot die tijd zouden de problemen onder jongeren alleen maar kunnen toenemen, zeggen de partijen. ‘Het is daarom ontzettend belangrijk dat er snel meer werk-, studie- en ontmoetingsplekken voor studenten komen – coronaproof, natuurlijk. Het Forum is daarvoor zeer geschikt’, zegt Nieuwenhuijsen.

De partijen ‘rekenen erop’ dat het Forum, zoals eerder toegezegd door het Groninger college, op zeer korte termijn opengaat voor jongeren.

24 March 2021 | 24-3-2021, 13:39
Array
Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties