Gratis naar Les Ballets C de la B

Bij de UK verloten we deze week vrijkaartjes voor de dansvoorstelling Badke van KVS, Les Ballets C de la B en A.M. Qattan in de Stadsschouwburg, zaterdag 23 november.

Badke. Wissel enkele medeklinkers om en je komt uit bij dabke, de Palestijnse volksdans. Tien jonge Palestijnse performers gingen vanuit hun eigen achtergrond (hedendaagse dans, hiphop, circus…) op zoek naar de dabke en confronteerden deze  lokale danstraditie met elementen uit de populaire danscultuur.

Les Ballets C de la B werd in 1984 opgericht door Alain Platel en wordt vaak in één adem genoemd met Wim Vandekeybus, Anne Teresa De Keersmaeker, Jan Lauwers en Jan Fabre, artiesten die in de jaren tachtig verantwoordelijk waren voor groot en wereldwijd Vlaams theatersucces. De groep maakt internationaal faam met een bijna surrealistische mix van hedendaagse dans, teksttheater en muziek. Sinds 2006 werkt het gezelschap regelmatig samen met jonge Palestijnse podiumkunstenaars.

Bekijk hier de trailer:

BADKE trailer from KVS on Vimeo.

Wil je meedoen? Ga naar het bericht op onze Facebookpagina, LIKE ons en reageer op het bericht dat op onze timeline staat. Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot donderdag 21 november 12.00 u. Je krijgt van ons een seintje op je Facebook als je hebt gewonnen.

 

 

 

 

19-11-2013