Gemeenschappelijke woonkamer voor eenzame student

Gedeelde woonkamer voor eenzame student

In nieuwe studentenwoningen moet weer vaker ruimte worden gemaakt voor een gemeenschappelijke (woon)kamer, om eenzaamheid tegen te gaan.
26 juni om 10:18 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juni 26 at 10:18 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

26 juni om 10:18 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

juni 26 at 10:18 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

De Groningse gemeenteraad wil dat de gemeente voor meer woningen zorgt met een gezamenlijke ruimte, in plaats van in te zetten op zelfstandige studio’s.

Volgens Marten Duit, fractievoorzitter van Student en Stad, hebben jongeren meer en meer last van eenzaamheid en kan een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats dat verminderen: ‘Juist door studenten allemaal een individuele plek te geven, hebben ze minder sociale contacten en ligt eenzaamheid op de loer.’

Internationals

De gemeentelijke focus op studio’s van de laatste jaren zou ook ten koste gaan van de integratie van internationale studenten. Eerder deze week publiceerde de Groninger Studentenbond (GSb) een onderzoek waaruit blijkt dat Nederlandse en buitenlandse studenten nog vaak in aparte bubbels leven.

De gemeente moet dit tegengaan, door afspraken te maken met ontwikkelaars en woningcorporaties over gemengde bewoning van internationale en Nederlandse studenten.

Shortstay

De gemeente pakt ook het shortstaybeleid aan. In de toekomst mogen de omstreden contracten, die voor een bepaalde tijd gelden en niet gepaard gaan met huurbescherming, nog maximaal vier maanden duren.

Wel houdt het Groningse gemeentebestuur de mogelijkheid om uitzonderingen te maken voor verhuurders als SSH. Om te voorkomen dat de uitzondering te pas en te onpas ingezet wordt, moet de gemeenteraad over elke uitzondering worden geïnformeerd.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties