Geen mondkapje? Dan mag je de RUG niet in

Geen mondkapje? Dan mag je de RUG niet in

Vanaf woensdag is het dragen van een mondkapje op de universiteit verplicht. Iedereen die in de RUG-gebouwen rondloopt of ergens in de rij staat, moet een kapje op.
21 oktober om 11:03 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
oktober 21 at 11:03 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

21 oktober om 11:03 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

oktober 21 at 11:03 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.

Tot dinsdag werd het dragen van een mondkapje nog sterk geadviseerd, maar dat advies verandert per woensdag dus in een plicht. 

Dat geldt voor alle gebouwen van de RUG, maar ook in de wachtrij bij bijvoorbeeld de UB en de Aletta Jacobshal – drukke locaties nu de tentamenweken weer beginnen. ‘Wanneer u zit, mag u het mondkapje af doen. Er zijn op diverse plekken mondkapjes beschikbaar indien u uw eigen mondkapje vergeten bent’, aldus de uni.

Sinds premier Rutte een week geleden de coronamaatregelen tijdens een persconferentie opnieuw aanscherpte, geldt op de universiteit ook weer een thuiswerkplicht.

Medewerkers en studenten van de RUG worden geacht thuis te werken, tenzij het echt niet anders kan. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld locatiegebonden werk, zoals laboratorium- of baliewerk.

Persoonlijk contact

Hiermee verviel ook de mogelijkheid voor collega’s om elkaar eens per week op kantoor te treffen. Aanvankelijk wilde de RUG het persoonlijke contact tussen collega’s zoveel mogelijk faciliteren. Landelijk lopen de coronabesmettingen echter zo hoog op, dat de situatie nu te nijpend is om de wekelijkse ontmoeting nog mogelijk te maken.

Behalve de mondkapjesplicht en het schrappen van de wekelijkse ontmoeting verandert er binnen de universiteit niet veel. Als het gaat om de maximale groepsgroottes en reizen met het openbaar vervoer, maakt de overheid een uitzondering voor al het onderwijs.

Daardoor kan waar mogelijk fysiek onderwijs en onderzoek doorgaan onder de al geldende RIVM-richtlijnen, zoals anderhalve meter afstand houden en binnenruimtes goed ventileren.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties