Geen coronaboete voor te weinig afstand in studentenhuis

Geen boete voor te weinig afstand in studentenhuis

De coronaboete voor het houden van onvoldoende afstand in een studentenhuis is van de baan. De Tweede Kamer stemde donderdag in met het voorstel om studentenhuizen ook als gezamenlijk huishouden te zien.
8 mei om 9:57 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 8 at 9:57 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar foto

Door Koen Marée

8 mei om 9:57 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar foto

By Koen Marée

mei 8 at 9:57 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar foto

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

Eerder riskeerden studenten een boete als zij zich binnenshuis niet aan de coronamaatregelen hielden. Dat kwam omdat zij volgens de wet geen ‘gezamenlijk huishouden’ zijn. Het leidde in onder meer Amstelveen en Leiden tot boetes voor studenten die in hun eigen huis samen aan tafel zaten.

In Groningen zijn voor zover bekend geen boetes uitgedeeld, maar het politieoptreden zorgde elders in het land wel voor verwarring en zorgen. In een studentenhuis kun je immers moeilijk afstand houden, zo wierpen critici tegen, als je een keuken, wc, douche en woonkamer deelt.

Eerst gesprek

In reactie op vragen van de Groningse politieke partij Student en Stad en het CDA gaf de gemeente aan dat de boetes inderdaad konden worden opgelegd aan samenwonende studenten. Wel zei politiewoordvoerder Evelien Aangeenbrug tegenover UKrant dat de politie er niet op uit was om daadwerkelijk te beboeten, maar eerst het gesprek aan te zullen gaan.

Het voorstel werd door de Tweede Kamer unaniem aangenomen. Onbekend is of de beslissing gevolgen heeft voor de reeds uitgeschreven boetes. Studenten moeten zich buiten hun studentenhuis, dus in de openbare ruimte, wel aan alle coronaregels houden.

1 REACTIE

  1. “Studenten moeten zich buiten hun studentenhuis, dus in de openbare ruimte, wel aan alle coronaregels houden.”
    Kijk tot die zin las, dacht ik hehe eindelijk wordt er logisch nagedacht… Maar als je al hokt met je studenten, dan buiten (waar de kans op besmetting nihil is) mag je opeens niet meer bij elkaar lopen? Jongens (en meiden) waar is het gezond verstand gebleven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in