Fraude: streep door 1200 toetsen in Maastricht

Fraude: streep door 1200 toetsen in Maastricht

In de rubriek ‘Intussen elders’ verzamelen we (opmerkelijk) nieuws van andere universiteiten. Deze keer onder meer: Universiteit Maastricht verklaart 1200 toetsen ongeldig na fraude.
Samengesteld door Rob Siebelink
27 juni om 11:11 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juni 27 at 11:11 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.

1200 toetsen ongeldig in Maastricht

De Universiteit Maastricht heeft de toetsen van zo’n 1200 studenten ongeldig verklaard. Het gaat om eerstejaars van de opleidingen Fiscal Economics, Economics & Business Economics en International Business.

Volgens de universiteit bespraken de studenten de vragen met elkaar. ‘We hebben ontdekt dat er zeker in een chatroom over is gesproken’, zegt een woordvoerder tegen de regionale omroep 1Limburg en de NOS. Ook studenten zelf waarschuwden de faculteit.

De maatregel zorgt voor veel onrust onder de studenten. Die zijn een petitie begonnen. ‘Wij hebben dit jaar amper écht onderwijs gehad’, zegt een student, ‘Eerst werd de UM getroffen door een cyberhack en vervolgens kwam het coronavirus. Als klapstuk wordt het zwaarste examen van het jaar, dat al drie maanden werd uitgesteld, nu ongeldig verklaard.’

Eerder kwam aan het licht dat ook op de Universiteit Twente is gefraudeerd. Daar werden 280 examens van studenten van de opleiding Technical Computer Science ongeldig verklaard. Een student zou opgaven hebben gekocht op een website en die hebben verspreid.

Studenten zweten peentjes in Leids wooncomplex

In de kamers van studentencomplex De Zwarte Dozen in Leiden wordt het in de zomer gloeiend heet. Binnen blijven is voor veel studenten dan niet meer mogelijk, zeggen ze tegen Omroep West.

Verhuurder Duwo weet van het probleem, zeggen de bewoners, maar die doet niks. ‘Het is nu half drie en het is al 30 graden hier, maar van vijf tot zeven uur ‘s avonds kan het wel oplopen tot 40. Vorig jaar is zelfs 47 graden gemeten in de zon’, zegt een van hen in een reportage van de omroep.

Het complex bestaat uit 504 woonunits. Het gaat om prefabwoningen die als blokken op elkaar zijn gestapeld. In de winter houden ze veel warmte vast, maar in de zomer gebeurt dat ook. 

Minder studentenwoningen in Rotterdam

De gemeente Rotterdam wil de kamerverhuur in enkele wijken aan banden leggen. Studenten zorgen daar voor te veel overlast, vindt de gemeente. ‘Hiermee geven we een signaal dat we de leefbaarheid in de wijk willen verbeteren en overlast tegen willen gaan’, zegt de verantwoordelijke wethouder Bas Kurvers (VVD).

Bewoners in Kralingen en Rotterdam-West beklagen zich al langer over de ‘verkamering’ in hun wijk. Eind vorig jaar voerde een aantal van hen actie. Ze protesteerden tegen de wildgroei van studentenkamers in panden die worden opgekocht door vastgoedondernemers, bericht Erasmus Magazine.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties