Eigen stek

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Robert heeft een lieve moeder en toch wil hij het huis uit. Maar hoe?

Beste Tim,

Hoe vind ik een kamer? Ik woon nog steeds thuisthuis, en hoewel dat (nog net) in Groningen is en ik een lieve moeder heb, wil ik toch wel eens een eigen plek.

Robert

 

Beste Robert,

Een eigen huis, een plek onder de zon. En toch je moeder in de buurt die voor je koken kon. Dat lijkt me een hele gezonde wens, Robert. Want hoe makkelijk je leventje thuis ook kan zijn, je begint pas echt voorzichtig volwassen te worden als je denkt: laat ik eens de keuken gaan schoonmaken in plaats van computerspelletjes spelen.

Die gedachte zal in eerste instantie waarschijnlijk pas komen als je je door de fruitvliegjes heen moet slaan om te constateren dat echt alléén de theelepeltjes nog niet vies zijn, en die kans krijg je thuisthuis niet zo vaak.

Geen zorgen, een eigen stekje biedt zoveel meer dan slechts extra opruimverantwoordelijkheden. Maar ja, kamers worden je hier zelden zomaar in de schoot geworpen. Een kamer vinden vergt een beetje geluk, een brede kennissenkring en een flinke dosis proactiviteit. Aan die eerste twee punten kan ik je moeilijk helpen, en voor die laatste kan ik je slechts aanmoedigen.

Beeld je dus het volgende in. Het is donderdagnacht, of eigenlijk vrijdagochtend en je vindt jezelf terug hangend tegen de bar in etablissement Den Blauwen Enghel. Van de andere kant van de sfeervol verlichte ruimte kijkt een fraai vrouwexemplaar (of een hete hunk, not judging) je verleidelijk aan en van het een lijkt het ander te gaan komen. Wil je dan: A) voorstellen om dat roteind te gaan fietsen om thuis aangekomen (shit!) je moeder aan het ontbijt te treffen of B) je vast verontschuldigen voor de rommel die er al ligt en de die jullie nog gaan maken?

Dat dacht ik. Dus schrijf je snel in bij Lefier, koop credits op Kamernet, hospiteer je een breuk en spam je Facebookvrienden. Reageer op alles! Eerste kamers zijn vaak hokjes ergens driehoog achter via de achterbuur van een achterneef. Dat geeft niets, je moet ergens beginnen, later vind je dat charmant. Dus chop chop, aan de bak!

Succes!

p.s. Misschien zoekt iemand die dit leest nog wel een leuke huisgenoot. Mocht ik dat te horen krijgen, laat ik het je weten.

 

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

23-09-2014