Dit weekend: film en poëzie

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

IFFRiG

Dit weekend zijn er twee belangrijke evenementen in Groningen: het Internationale Film Festival Rotterdam en de Poëziemarathon. Hou je van beeld dan moet je naar Forum Images. Daar kun je kiezen uit meer dan vijftig films uit twintig landen. Maar je kunt ook naar Vera, het Grand Theatre of naar de der Aa-kerk. Op de laatste twee locaties zijn er stomme films met live-muziek te zien.

Voor de echte die-hards is er een dertig rittenkaart te koop. Verder is er ook weer een filmquiz, een Europa Obscura programma en een Silent Disco.

 

Poëzie

Hou je niet van beeld maar wel van taal dan heb je geluk, want Groningen staat deze week ook in het teken van de Poëziemarathon. De helft van het programma is inmiddels achter de rug maar gelukkig is er nog genoeg over.

Je kunt nog naar Kantoorpoëzie met stadsdichter Joost Oomen bij LEPEL in de Antillenstraat. Of naar de Kapel in het ORKZ voor de maandelijkse Poëzie met Kasper avond.

Zoek je iets voor de zondag dan moet je naar Gedignag in Vera. Begint lekker op tijd, om 16.00 en er staan leuke dingen op het programma, zoals  Nico Dijkshoorn. Is altijd om te lachen, toch? Andere gasten zijn de Westvlaamse dichter Koenraad Goudeseune en  de Friese psychiatrisch verpleegkundige, beeldend kunstenaar en dichter Elmar Kuiper. Voor de muziekliefhebbers, het is tenslotte een poppodium, is er MAASK.

 

Etsy: wit

Aaaah. Dat was kort. Die witte wereld, deze week. Vind je dat ook zo jammer? Ik heb op Etsy allemaal leuke witte dingen opgezocht. Want wit is mooi.

 

 

 

31-01-2014