Deadline huisdichter: stuur je gedichten

De spanning begint op te lopen. De deadline nadert. Maandag 9 juni is je laatste kans om huisdichter van de RUG te worden.

Ben je student en schrijf je graag gedichten? Lever ze in en ding mee naar de titel van huisdichter 2014 – 2015. De spelregels en andere informatie vind je hier.

‘Fantastisch jaar’

Op dit moment isLilian Zielstra nog huisdichter. Ze had nog helemaal niet veel gedichten geschreven en toch werd ze vorig jaar gekozen. Gewoon, omdat ze goed is. ‘Ik heb een fantastisch jaar. Je krijgt de gelegenheid en de vrijheid om te ontdekken wat je kan en jezelf te ontplooien. Bovendien ontmoet je allerlei interessante mensen. Waar ik wel aan moest wennen was het applaus, hoe ik daar mee om moest gaan.’

Pleegedichten

Iedere maand staat een gedicht van Lilian in de UK, haar laatste publiceren we eind juni en wordt heel bijzonder. Iedere maand treedt ze op bij café Marleen. Haar pleegedichten hangen overal op wc-deuren, ze treedt veel op. Als laatste klapper is ze bezig met een project bij Ikea, waarbij ze dichters in het woonwarenhuis wil laten optreden. Ze hoopt dat het lukt. En ze is nu bezig met het verzamelen van gedichten voor haar bundel, die na de zomervakantie verschijnt.

Tips van Lilian

Tip 1: ‘Stap er onbevangen in, wees nieuwsgierig.’

Tip 2: ‘Wees niet bang dat je het niet kan, want je kunt het wel.’

Tip 3: ‘Schrijf niet hoogdravend of bombastisch. Dichters hebben dat imago, maar dat is nergens voor nodig. Wees helder.’

Tip 4: ‘Blijf bij je zelf. Doe niet een andere dichter na. Accepteer wel tips van andere dichters, het kan je helpen.’

Tip 5: ‘Als je huisdichter bent, hou dan altijd een paar gedichten in voorraad.’

Tip 6: ‘Geniet ervan!’

 

 

 

28-05-2014