De top tien van Wim Tops

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere twee weken aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Wie is Wim Tops?

‘Wel, ik ben aangesteld als universitair docent op de afdeling neurolinguïstiek. Ik geef les over dyslexie en taalontwikkelingsstoornissen. Daarnaast doe ik ook onderzoeken, bijvoorbeeld bij jongvolwassenen met dyslexie en autisme, maar ook over serious gaming bij jonge kinderen die leren lezen.

Psycholoog en onderzoeker

Ik combineer mijn job aan de unief met een job als psycholoog/gedragstherapeut in een praktijk voor kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen. Die spreidstand tussen wetenschap en klinische praktijk is bijzonder boeiend! Het dwingt je om op een andere manier naar onderzoek te kijken en meer aandacht te hebben voor de klinische relevantie van je onderzoek. Dat is iets wat mijn onderzoek wel typeert.’

Over zijn favorieten:

‘Voorlopig woon ik met mijn gezin in België. Daardoor reis ik vaak heen en weer (ik verblijf van maandag tot donderdag in Groningen). Ik zit dus vaak in de auto en dan kan ik echt van muziek genieten. Ik hou van verschillende muziekstijlen, maar in de auto heb ik het graag wat rustiger. Dan gaat mijn voorkeur uit naar luistermuziek met een boodschap.

Leuk of niet

De laatste jaren zijn er ontzettend goede bands ontstaan, ook Belgische (Marble Sounds), die mij zeker weten te bekoren. Maar er zit ook een aantal gevestigde waarden tussen die nooit aan stijl zullen moeten inboeten zoals REM, Nick Cave en Leonard Cohen. Er zit dus niet echt een lijn in. Ik hoor een nummer en ik vind het leuk of niet leuk.’

 

 

 

 

 

 

 

 

22-10-2014