De top tien van Remco Koster

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere twee weken aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Wie is Remco Koster?

Remco Koster is research analist en promovendus bij het laboratorium van klinische farmacie en farmacologie. Hier doet hij onder andere onderzoek naar nieuwe methodes voor analyse van drugs en medicijnen in bloed en urine, maar ook bijvoorbeeld in haren en zweet. Dit is analytisch technisch vaak een grote uitdaging. Vooral het onderzoek naar dried blood spots kan voor patiënten met langdurige zorg veel voordelen bieden omdat ze dan zelf thuis bloed kunnen afnemen in plaats van elke keer naar het ziekenhuis reizen voor bloedafname. Hiervoor is een druppel bloed uit de vingertop al voldoende voor een analyse.

Stevige beat

‘Eigenlijk is mijn muzieksmaak uiteindelijk best wel breed en bij elke stemming past weer andere muziek, maar ik draai mijn muziek vooral om even te ontspannen. Dat doe ik dan ook meestal in de auto met het volume even flink hoog. Ik houd wel van een stevige beat of bass en dat is ook wel terug te vinden in de meeste nummers.’

Over zijn favorieten:

Dr. Dré – Still D.R.E.  ‘Het album “2001” was een van de weinige cd’s die ik had gekocht destijds. Ik had hem helemaal grijs gedraaid in mijn eerste auto totdat ze mijn autoradio eruit gestolen hadden met mijn enige gekochte cd erin van, je raadt het al, Dr Dré. Aangezien ik al een keer had betaald voor het album vond ik een illegale kopie met een origineel hoesje wel legaal, leg dat maar eens uit aan de Buma/Stemra…’

Phil Collins – In The Air Tonight  ‘Vroeger, rond 1990 ofzo, toen ik nog veel andere muziek te ontdekken had, luisterde ik veel naar Phil Collins. En dit is toch wel zijn beste nummer.’

Jay Z – The Watcher 2  ‘The watcher, origineel van Dr. Dré 2001, werd nog eventjes goed overgedaan op The Blueprint 2 van Jay-Z. Misschien nog wel beter dan het origineel.’

Pearl Jam – Just Breathe  ‘Ik ben geen Pearl Jam fan, maar dit is gewoon een heel mooi nummer.’

Dr. Dré – Kush  ‘Ik wacht nog steeds met smart op Dr. Dré zijn nieuwste album Detox of hoe die ook mag gaan heten uiteindelijk.’

Beyonce – Sweet Dreams  ‘Goede beat, lekker voor in de auto.’

Ice Cube – It Was A Good Day  ‘Echte ouderwetse rap, waar je meteen hoort dat het uit Cali komt. En soms heb je gewoon een Good Day en dan kan dit nummer weer even op. ‘

Outfield – Your Love  ‘Dit nummer herinnert me aan een geweldige windsurf vakantie in Tarifa, zuid Spanje, waar we ontzettend veel lol hebben gehad met een Australiër op wereldreis waar ik na jaren nog steeds mee bevriend ben.’

The Game – How We Do  ‘Zelfde verhaal als het nummer van Beyonce, goede beat, lekker voor in de auto.’

Coldplay – A Sky Full Of Stars  ‘De voorkeur voor rap en R&B nummers komt vooral voort uit mijn wat meer jeugdige periode…, maar ik luister tegenwoordig ook regelmatig naar Coldplay en One Republic enz.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12-11-2014