De muzikale smaak van Hidde Haisma

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Hidde J. Haisma (1957) is hoogleraar farmaceutische genmodulatie bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij studeerde medische biologie in Utrecht en werkte in de VS – aan onder meer de Harvard Medical School – en aan de Vrije Universiteit. In 2000 werd hij hoogleraar aan de RUG.

Hidde Haisma was veel in het nieuws in verband met gendoping. Bijvoorbeeld bij Zembla en Labyrint TV. Hij is ook adviseur van de Wereld Anti-Doping Agency (WADA), inzake gendoping. Hier kun je een aflevering zien van Labyrint TV.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/596385

Nog steeds dezelfde smaak

In de werkkamer van Hidde Haisma speelt nooit muziek. Zijn secretaresse daarentegen heeft wel altijd de radio aan. En als hij in het lab is, kan hij daar ook nog naar de radio luisteren.

Thuis werd er vooral naar klassiek geluisterd maar tijdens zijn pubertijd kreeg hij steeds meer met popmuziek, vooral radio Veronica was favoriet. Onder invloed van zijn oudere broer ontwikkelde hij zijn muzieksmaak. Een smaak die weinig veranderd is in de loop der jaren. ‘Mijn top tien is een beetje een golden oldies geworden’.

Stairway to Heaven

Zijn favoriete liefdesnummer is Stairway to Heaven van Led Zeppelin. Niet echt een typisch liefdesnummer maar het roept romantische herinneringen op want het was het eerste nummer dat Hidde samen met zijn vrouw speelde. ‘Ik op de gitaar en zij op de dwarsfluit. Wat ik mooi vind aan het nummer is dat het heel subtiel begint en nogal ruig eindigt.’

De muziek van Led Zeppelin is helaas niet te vinden op Spotify daarom staat er een YouTube filmpje onder de playlist.

 

 

 

 

21-10-2013