De flippo-wc van David Koning

Toiletteren IV - De Flippoplee! from Universiteitskrant Groningen on Vimeo.

In Toiletteren zoekt de UK de leukste studentenhuistoiletten van Groningen. David Koning (19), student wiskunde, heeft een grote verzameling flippo’s op de wc muren hangen. Een blast from the past.

Wat maakt jullie wc zo bijzonder?

‘Ik gok dat er op onze wc zo’n duizend flippo’s aan de muur hangen. Best leuk, want soms als ik op de wc zit, kijk ik of ik dezelfde flippo’s terug kan vinden. Ik heb er negen gevonden. Ik woon hier nog maar anderhalf jaar, dus dit hing er al toen ik hier kwam wonen. Er heeft aardig wat werk in gezeten hoorde ik. We hebben zelfs nog steeds een zak vol liggen. Als we ons vervelen, kunnen we er nog meer opplakken.’

Wat kost dat nou?
‘Er zat vroeger maar één flippo in een zak chips, dus ik denk dat er hier aardig wat zijn doorgegaan. Ik gok dat er ook aan vrienden is gevraagd of ze konden verzamelen. Anders wordt het wel moeilijk om er zoveel te krijgen.’

Wat vindt je huisbaas ervan?
‘Die weet het niet! Ik ben heel benieuwd wat Lefier hiervan vindt.’

Hoe reageren bezoekers?
‘Niet iedereen vindt het even leuk. Er is zelfs een huisgenoot geweest die zo gek van de flippo’s werd, dat ze er een aantal heeft afgepeuterd. Dat is nogal een klus, dus er hangen nog genoeg.’

Voordat ik de wc ga testen: hoe vaak wordt hij schoongemaakt?
David kijkt wat beschaamd. ‘Niet zo heel vaak, maar ik kan wel voor je op het schoonmaakrooster kijken.’ Bij terugkomst in de kamer, vraagt hij lachend: ‘Wil je het echt weten? De laatste keer was 12 maart.’

 Heb jij ook een bijzondere wc? Flikkeren er discolampen, spoelt hij door met het geluid van een misthoorn of heb je al je postzegels er verzameld? Mail naar [email protected]

Toiletteren!

[xilipostinpost query=”cat=1235&showposts=15″]

 

14-11-2013