De favoriete muziek van Henny van der Windt

Deze week een playlist van een medewerker van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Henny van der Windt is universitair hoofddocent en voorzitter van de Science and Society Group.


 
Henny, wat doe je precies bij FWN?

‘Ik ben voorzitter van SSG, de groep die verantwoordelijk is voor  maatschappelijk gericht onderwijs en onderzoek. We geven vakken als Science, Business & Policy (beleidsmatige en bedrijfsmatige aspecten van de ontwikkeling en toepassing van natuurwetenschappelijke kennis en productie),  WETeM (Wetenschap, Ethiek, Technologie en Maatschappij) en de minor PPP over duurzaamheid.

We doen onderzoek naar inbedding van wetenschap en technologie in bedrijven en de samenleving rond thema’s als natuurbeheer, biotechnologie en energie.  Ook de FWN-medewerkers voor ontwikkelingssamenwerking en de wetenschapswinkel zijn onderdeel van de groep. Zelf houd ik me bezig met natuurbescherming en energie, voor zover wetenschappelijke kennis in het geding is. Zoals de conflicten tussen landbouwers en natuurbeschermers/ecologen en de vorming van energiecoöperaties.’

Wanneer luister je het meest naar muziek? 

‘Als ik thuis zit te werken. Ik zit vrijwel nooit in de auto, dus in de auto luisteren doe ik zo goed als niet. Op mijn werk luister ik nooit naar muziek, misschien wel een idee.’

Zijn de nummers in je top tien waar je de meeste herinneringen aan hebt?

‘Ik denk dat er bij de nummers waar ik naar luister ook nogal wat van voor 1970 zitten, en zeker, de herinneringen aan die muziek zijn mooi.’

Ga je wel eens naar concerten?

‘Ja, maar meestal de gratis optredens in het kader van bijvoorbeeld het bevrijdingsfestival of Eurosonic. Muzikanten uit mijn lijstje die ik live gezien heb zijn Liesbeth list, Philip Glass en Kyteman.’

Lp of Spotify?

Nog steeds vooral CD – en heel af en toe LP.

Wat is je favoriete liefdesnummer en waarom?

‘Ik heb zeer goede herinneringen aan Atom Heart Mother  van Pink Floyd, niet echt een liefdesliedje misschien, maar de muziek inspireerde mij wel tot mooie dingen.’

Deze nummers stonden wel in de lijst van Henny maar niet op Spotify:

03-02-2014