Cinnamon Beach

In de UK podcast uTunes vind je elke week een nieuw nummer van een band. Deze week het nummer Silent Revolution van Cinnamon Beach.

 

Kaneel

Cinnamon Beach. Spreek het uit en je proeft het ook. Lekker. Kaneel. Zilt zeewater. En het prikkelt nog meer zintuigen. Je hoort het ruisen van een zee. Je voelt de warmte van de zon. Ziet een leeg wit strand. Bij een band met deze naam denk je aan zomerse en sfeervolle muziek. En inderdaad. Het vierkoppige Cinnamon Beach uit Groningen is te vangen in de woorden zacht, dromerig, sfeervol, klein, intiem, meerstemmig en zonnig met een randje melancholie.

Huiskamer

De band begon als een project van songwriters Arwin en Kris. Met zijn tweeën schreven ze thuis een paar nummers die ze vervolgens speelden tijdens De Nacht van Kunst en Wetenschap in 2011. Niet veel later meldde zich een derde bandlid, Niek, die een melodica, glockenspiel, een gitaar en harmonica meebracht. In die bezetting speelden ze ook hun eerste huiskamerconcert tijdens Eurosonic/Noorderslag in 2012.

Electronica

Met de komst van drummer en percussionist Lauren was de band compleet. Helemaal toen ze ook besloten om de beurt basgitaar te spelen. Het was tijd voor een volgende stap: een demo opnemen. Het werd het nummer London dat ze opnamen in hun eigen oefenzolder. Inmiddels zijn ze alweer een demo en een aantal optredens verder. Waarbij ze ook het gebruik van electronica en indie-riffs niet schuwden.

In de podcast kun je luisteren naar het nummer Silent Revolution, de b-kant van de nog uit te komen single. Het is een sfeervol, intiem, meerstemmig popliedje.  Het nummer is de nog niet afgemixte versie. Daar moet je even doorheen luisteren. Het geluid klinkt nog wat dun maar het is een liedje met potentie. Het heeft een mooie opbouw en met een voller geluid en misschien wat extra invulling met electronica is het een lekker nummer dat niet zou misstaan op een fijn zomerfestival. Wie weet gaan we ze deze zomer op een van de vele festivals zien. Ik zeg: Into The Great Wide Open. Op het strand!

cinnamon

 

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen. Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

30-04-2014