CDJA Groningen tegen boetes voor studentenhuizen

Vormen deze studenten een huishouden of niet? Foto Reyer Boxem

CDJA Groningen tegen boetes voor studentenhuizen

Vormen studenten die samen in een huis wonen wel of geen huishouden? De gemeente Groningen moet daar duidelijkheid over verschaffen, vindt de lokale afdeling van het CDJA.
14 april om 17:07 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
april 14 at 17:07 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Thijs Fens

14 april om 17:07 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Thijs Fens

april 14 at 17:07 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.

Vanwege het coronavirus mogen er niet meer dan drie mensen bij elkaar zijn in de openbare ruimte. Maar volgens de politieke jongerenorganisatie van het CDA is het onduidelijk of die maatregel ook op samenwonende studenten van toepassing is.

Zo kregen studenten in Amstelveen en Utrecht boetes van bijna vierhonderd euro, terwijl zij dachten dat er voor hen als huishouden een uitzondering gold. 

Huishouden

‘Wanneer is er sprake van een huishouden? Mogen studentenhuishoudens nog gebruik maken van (semi)publieke buitenruimten rondom studentenhuizen? En hoe wordt er in onze gemeente gehandhaafd?’ vragen voorzitter Ruben Eisses en secretaris Simeon Naaijer van het CDJA Groningen zich af in een open brief aan de gemeente.

Het CDJA vindt de boetes onrechtvaardig en wil dat ze ingetrokken worden. Studentenhuizen moeten als huishouden beschouwd worden, stelt de organisatie.

‘Studenten wonen op hetzelfde adres, delen dezelfde voordeur. Er wordt voor elkaar gekookt, voor elkaar gezorgd en er worden samen klusjes in het huishouden gedaan.’ 

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties