Bouwvakkers

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Wat moet je doen als je huis verbouwd wordt en je de bouwvakkers in je huis niet vertrouwt?

Beste Tim, 

Beste Tim, mijn huis wordt verbouwd, maar ik vertrouw de bouwvakkers niet alleen in mijn huis. Ik kan ook niet de hele dag thuisblijven. Wat nu?

Arjan

 

Beste Arjan,

Een verbouwing gaat vaak gepaard met het nodige lawaai en, als je een beetje pech hebt, met een stoffige puinbende in huis. Zo lang dat niet resulteert in zand tussen je dekens of je boterhammen is dat nog wel te overzien. Je zou het als aanleiding kunnen gebruiken om wat vaker naar de Aclo en de UB te gaan. Maar ja, dan hebben die zwetende schobbejakken natuurlijk vrij spel. Moet je de kat op het spek binden?

Je geeft het antwoord eigenlijk zelf al, je kan niet de hele dag thuisblijven. Er zullen boodschappen gedaan moeten worden, colleges gevolgd, tentamens gemaakt. Je moet de deur wel uit. En ja, die bouwvakkers kunnen de boel niet online repareren, zij blijven achter.

Maar als je eerlijk bent, hoeveel gelegenheid hebben ze al gehad om je hele huisraad weg te nemen, of erger, jou wat aan te doen? Als je steeds maar bang bent dat iedereen om je heen kwaadwillend of gestoord is, ga je nog een zwaar leven tegemoet. Een beetje vertrouwen in je omgeving kan heus geen kwaad, en het scheelt bovendien een hoop stress en gerelateerde gezondheidsproblemen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de deur altijd maar moet wagenwijd open laten, dus sluit je kamer ook gewoon af als de bouwvakkers er toch niet hoeven te zijn. Hoe het ook zij, een charmeoffensief is altijd de beste verdediging. Een pot koffie, een pak stroopwafels en/of een biertje na vijven en je hebt de dikste vrienden, en vrienden stelen niet van elkaar. Bovendien hebben ze vaak betere verhalen dan dat standaard ‘ik ga vandaag echt niet lekker’-tentamengezeik dat je de komende weken nog veel te veel gaat horen.

Succes!

Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

 

03-06-2015