Nieuwe cao: bonus en 3 procent loonsverhoging

Nieuwe cao voor universiteiten

Bonus en 3 procent loonsverhoging

Universiteitsmedewerkers krijgen vanaf 1 juni een structurele loonsverhoging van 3 procent. Ook krijgen zij in juni een eenmalige bonus van maximaal 750 euro bruto, gebaseerd op een fulltime dienstverband.
12 mei om 13:26 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 12 at 13:26 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

12 mei om 13:26 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

mei 12 at 13:26 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.

Dat is de uitkomst van de cao-onderhandelingen tussen werknemersorganisaties FNV, AC-FBZ, CNV Overheid en AOb en werkgeversorganisatie VSNU, de koepel van Nederlandse universiteiten. 

Tijdens de onderhandelingen hebben de partijen ook gesproken over de gevolgen van de coronacrisis voor medewerkers met tijdelijke contracten. Om ook deze werknemers waar nodig tegemoet te kunnen komen, stellen ze 0,45 procent van de loonruimte beschikbaar. Dit geld is bedoeld om eventuele financiële knelpunten als gevolg van de crisis makkelijker op te kunnen lossen.

Ombudsman

Naast de afspraken over de lonen, is tijdens de onderhandeling ook afgesproken dat elke universiteit een ombudsmanpositie in zal richten. Bovendien is de ‘regeling vitaliteitspact’ verlengd tot 31 december 2021. Met die regeling krijgen medewerkers die nog vijf jaar tot hun pensioengerechtigde leeftijd hebben, de kans om minder te werken.

Ook hebben de partijen afgesproken een onderzoek te starten naar de ontwikkelingskansen van jong wetenschappelijk personeel. De resultaten van dat onderzoek worden meegenomen naar de volgende onderhandelingen.

Hoewel de partijen nu een akkoord hebben bereikt, moet het akkoord eerst nog langs de leden van de VSNU en de werkgeversorganisaties. Als zij het akkoord goedkeuren, is de nieuwe cao per 5 juni 2020 officieel. De nieuwe cao loopt van 1 januari tot en met 31 december 2020.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties