Oud en Nieuw

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Jan-Joris weet niet wat hij moet doen met Oud en Nieuw, maar wil wél een beestachtige partij.

Beste Tim,

Ik heb nog geen plannen voor Oud en Nieuw, wat moet ik doen?

Jan-Joris

 

Beste Jan-Joris,

Onzekerheid over de toekomst is een bekend fenomeen onder studenten. Na jaren volgens een strak schoolrooster geleefd te hebben, grijpen velen de relatieve vrijheden aan om de waan van de dag de planning te laten maken, ondanks herhaaldelijk waarschuwen van de overheid. Maar waar tante Jet niet zo moet zeuren, is het tijdig maken van plannen voor Oud en Nieuw wél een must!

Want gratis champagne drinken, daadwerkelijk een oudjaarsconference helemaal uitkijken en een potje Triviant op halve aandacht winnen (bij twijfel immers altijd ‘de Sovjet-Unie’) is weliswaar niet gek, maar je kunt je best wat spannenders voorstellen dan de jaarwisseling bij je ouders. En spannendere dingen op Oudjaarsavond moet je plannen, anders gaan ze niet door en dat zou dan weer zonde zijn, want zo lang ben je immers niet jong én volwassen.

Maar wat dan? Pak nu je telefoon. Vraag je vrienden naar hun plannen, dat is een hele legitieme vraag zo twee weken van tevoren. Heeft iedereen al plannen? Mooi, dan kun je vast wel ergens meedoen. Wees niet bang om dat te vragen, want ook tijdens de feestdagen moet je zelf de slingers op- en de bloemetjes buiten hangen.

Heeft nog niet iedereen plannen? Mooi, maak samen plannen.

Heb je geen vrienden? Mooi, dan zoeken ze bij het dierenasiel nog wel wat dierenknuffelvrijwilligers, heb je ook een beestachtige partij.

Gelukkig Nieuwjaar!

 

Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar [email protected]

16-12-2014