Arjen Lubach als ‘changemaker’ op symposium Vindicat

Arjen Lubach als ‘changemaker’ op symposium Vindicat

Vindicat houdt maandag 11 mei het digitale symposium ‘Changemakers’, met onder andere Arjen Lubach als spreker. Het symposium is open voor alle studenten in Groningen, en helemaal gratis.
7 mei om 16:24 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 7 at 16:24 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Paulien Plat

7 mei om 16:24 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Paulien Plat

mei 7 at 16:24 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Paulien Plat

Studentredacteur Volledige bio Student editor Full bio

Aanvankelijk zou het evenement in de Euroborg worden gehouden, ter ere van het 205-jarig bestaan van Vindicat. Vanwege de capaciteit waren dan alleen leden welkom geweest.

‘Maar omdat alles nu niet meer live kan, is het veel leuker om het nu open te stellen’, zegt Ruben Petit, die lid is van de lustrumcommissie van Vindicat. Aanmelden voor het evenement kan via Instagram of Facebook.

Sprekers zijn onder anderen cabaretier Arjen Lubach, ‘chocolade-evangelist’ Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely en voormalig Unilevertopman Paul Polman. ‘Arjen Lubach belt samen met zijn met zijn eindredacteur Janine Abbring vanuit zijn eigen studio in. Dat is bijna leuker dan in het echt’, zegt Petit.

Vrijwel alle sprekers zijn Groningers, of hebben in Groningen gestudeerd.

Belangrijk

Over het thema is lang nagedacht. ‘We hadden eerst een ander thema, maar gingen verder nadenken: wat is er voor studenten nu belangrijk, wat kan je ze nu bijbrengen, wie zijn nu de changemakers die de wereld hebben veranderd?’ zegt Petit. Doel is om studenten te inspireren en te laten zien dat je niet heel veel geld of een bedrijf nodig hebt om de wereld te veranderen.

Het symposium past bij de nieuwe koers die Vindicat vaart, zegt rector Floris Hamann. ‘We willen een open en transparante houding creëren, en juist op deze manier kan dat.’ Het liefst wilde Hamann dit jaar de sociëteit een keer openen voor iedereen, maar dat kan voorlopig niet doorgaan vanwege de coronacrisis.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties