Alle RUG-gebouwen op slot

Extra maatregelen tegen corona

Alle RUG-gebouwen op slot

Alle gebouwen van de RUG in de binnenstad en op Zernike gaan om het coronavirus in te dammen op slot. Alleen de meest essentiële diensten blijven operationeel. Faculteitsbesturen en directies van diensten geven hiervoor nadere instructies.
15 maart om 21:25 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 15 at 21:25 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Rob Siebelink

15 maart om 21:25 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Rob Siebelink

maart 15 at 21:25 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Rob Siebelink

Hoofdredacteur Volledig bio Editor-in-chief Full bio

De maatregel komt bovenop de eerdere afkondiging eind vorige week dat alle colleges en bijeenkomsten worden geschrapt. ‘Dit is vervelend, maar sluit aan bij de meest recente maatregelen van het kabinet die effect hebben op universiteiten’, meldt het college van bestuur zondagavond.

De ‘lockdown’ gaat maandag 16 maart in en duurt tot en met 10 april. We willen alle activiteiten tot een absoluut minimum beperken, aldus het CvB.

Geen promoties

De sluiting betekent dat alle promoties en buluitreikingen tot 10 april geen doorgang vinden, ook niet als daar slechts een beperkt aantal mensen voor is uitgenodigd. De dienstverlening van de UB, die vorige week al fysiek werd gesloten, wordt verder beperkt en op de uni werken mag alleen als dat strikt noodzakelijk is.

RUG-studenten en -medewerkers die in het buitenland zijn en problemen hebben om terug te komen (door onder meer het beperkte vliegverkeer), kunnen een beroep de universiteit doen voor ondersteuning. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een noodnummer (24/7) ingesteld: +31 247 247 247.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties