Afstand

Foto Reyer Boxem

Afstand

Anderhalve meter afstand houden is lastiger dan het lijkt. Want hoe lang (of kort) is anderhalve meter eigenlijk? Columnist Bauke van der Kooij geeft inzicht voor elk type student.
Door Bauke van der Kooij
22 april om 7:37 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
april 22 at 7:37 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.

Het college van bestuur doet een oproep aan de academische gemeenschap om mee te denken bij het vormgeven van de universiteit binnen de anderhalvemetersamenleving. Daar horen natuurlijk ook de studenten bij.

Maar voor studenten, wier bestaan tot voor kort bij uitstek gekenmerkt werd door het ontbreken van deze anderhalve meter, valt dat absoluut niet mee. Dat wordt bewezen door het Vindicatfeestje van afgelopen weekend, waarbij vijftien studenten werden beboet.

Voordat gekeken kan worden naar de invulling van deze anderhalvemetersamenleving, is het beter dat iedereen een goed beeld heeft van wat die anderhalve meter precies inhoudt. In andere landen pakken ze dat handig aan. In Franse bakkerijen wordt klanten verplicht twee stokbroden afstand te houden, in Australië worden mensen in parken geacht minstens een kangoeroe afstand te houden, in Florida is dat dan weer een alligator.

Het is van belang dat ook elke student weet wat anderhalve meter is. Daarom draag ik graag mijn steentje bij om te zorgen dat elke student iets heeft om zich dat in te beelden.

Voor de prominente pikken geldt: anderhalve meter is ongeveer vijf bierkratten, dertig ‘corpsclippen’, zeven bierflesjes, precies een stropdas, een half Vindicat-ego of vier keer de pan die verstoft onderin een keukenla ligt omdat je toch altijd pizza bestelt. Om het net als Australië en Florida bij dieren te houden: houd tenminste één bronstig hertje afstand.

In Franse bakkerijen wordt klanten verplicht twee stokbroden afstand te houden, in Australië een kangoeroe en in Florida een alligator

Ben je een streber: anderhalve meter staat precies gelijk aan de lengte van je CV, vijf Doppers, de dikte van twintig studieboeken die je in een jaar verslindt, vijftien markeerstiften om die studieboeken mee vol te kalken en ongeveer anderhalf keer de afstand tussen jou en de docent, omdat je bij hoorcolleges steevast op de eerst rij zit.

Voor de alternatieve studenten geldt dat anderhalve meter gelijkstaat aan ongeveer vier rugzakken van Fjällräven, driekwart sjaal van alpacawol, twaalf polaroidfoto’s die je op je hippe feestjes maakt, anderhalf keer de gitaar waarmee je op dezelfde feestjes iedereen lastig valt, zes keer de lengte van de touwtjes aan je zonnebril en vier keer de lengte van je haar dat je in een opwelling een keer paars hebt geverfd.

Ben je tot slot, net als ik, een doorsnee student, dan is anderhalve meter ongeveer twintig potjes pesto, vier wijnflessen met een kaars erin, drie afgestorven kamerplanten, drie keer de gemiddelde stapel afwas op je kamer of één Swapfiets.

Die laatste is waarschijnlijk voor alle studenten wel herkenbaar. Zullen we de komende tijd dan maar één Swapfiets afstand houden?

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties