Dure monitor of een postertje?

Een peperdure monitor geeft aan dat de vierde verdieping van de UB een stiltezone is. De RUG had geld over zeker, denkt student Henk de Roos.

Ik weet niet hoe lang hij er al staat, die televisie in de UB. Ik ben al meer dan een week niet meer hier geweest. Maar wat verschrikkelijk is dit!

‘Studenten, willen jullie meer of minder stopcontacten in de UB?’

‘Meer! Meer! Meer!

‘Wat? Zeiden jullie “minder”? Gaan we regelen!’

Dus plaatsen ze een loeier van een tv op de vierde. Daar zit gewoon een half jaar collegegeld in, minstens. En wat doet hij? Hij geeft alleen maar aan dat de achterste helft van de vierde verdieping een ‘stiltezone’ is. Ik dacht dat de hele UB (afgezien van de trappen en de kantine) een stiltezone was? Maar nee, dit is dus een soort Heilige der Heiligen.

Je mag hier:

– Gedrukte materialen gebruiken. Nee echt? Really? In een bibliotheek?

Je mag hier niet:

– eten en drinken (mocht in de rest van de UB toch ook niet?)

– praten (idem)

– Een laptop, telefoon of tablet gebruiken (fok jullie, de schaarse stopcontacten in dit gedeelte van de vierde verdieping zijn off limits)

Dat is het enige wat hij aangeeft. In het Engels en in het Nederlands. Dus ja, ze hadden ook gewoon twee posters op kunnen hangen. Maar kennelijk heeft de RUG budget over. Dat krijg je als je halve faculteiten opdoekt. Dus er komt een enorme tv, aangesloten op een barrel van een computer de hele dag stroom te vreten, terwijl hij het werk doet van twee posters. En de regels die hij aangeeft, maken de UB eerder slechter dan beter.

Henk de Roos is student geschiedenis

17-04-2014