Zetelverdeling u-raad blijft gelijk

22,1 procent van studenten stemde

Zetelverdeling u-raad blijft gelijk

Er verandert volgend jaar niets aan de zetelverdeling onder de studentenpartijen in de universiteitsraad. Alle partijen hebben hetzelfde aantal zetels gekregen als in de huidige samenstelling.
15 juni om 18:13 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
juni 15 at 18:13 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

15 juni om 18:13 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

juni 15 at 18:13 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Dat maakte Arjen Dijkstra, hoofd van het Universiteitsmuseum, maandagmiddag bekend tijdens de verkiezingsuitslagen. De uitslagen werden vanwege de coronamaatregelen uitgezonden via een livestream op het YouTubekanaal van de universiteit. 

Lijst Calimero en Studenten Organisatie Groningen behouden beide hun vijf zetels. Democratische Academie Groningen en De Vrije Student houden beide één zetel.

Opkomst

In totaal stemde 22,1 procent van alle studenten voor de universiteitsraad. Dat is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar, toen 24,9 procent van alle studenten hun stem uitbracht.

Rector Cisca Wijmenga is blij met de opkomst. ‘Het is voor de eerste keer in bijna vijftig jaar dat de verkiezingen online zijn’, zei ze in een videoboodschap. ‘Toch nam bijna een kwart van de studenten de moeite om te stemmen. Wij zijn daar erg blij mee, want het is enorm belangrijk dat studenten actief deelnemen.’

Faculteiten

Behalve voor de universiteitsraad, stemden studenten ook voor hun vertegenwoordigers in de faculteitsraden. Drie van de elf faculteiten hielden geen verkiezingen, omdat ze onvoldoende kandidaten hadden. In deze faculteiten werden de aangedragen kandidaten automatisch verkozen.

Van de overige faculteiten was de opkomst bij University College Groningen het hoogst. Daar stemde 49,8 procent van de studenten. Bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde was de opkomst met 16 procent het laagst. 

Alleen bij de Faculteit Wijsbegeerte en de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen steeg het opkomstpercentage. Respectievelijk stemde op die faculteiten dit jaar 33 en 22,5 procent van de studenten voor de faculteitsraad. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties