‘Yantai’ achter gesloten deuren

De faculteitsraad van ruimtelijke wetenschappen wil achter gesloten deuren bepalen of hij instemt met ‘Yantai’ of niet.
Door Peter Keizer

Volgens voorzitter Erik Meijles wil de raad vertrouwelijk over Yantai vergaderen ‘om de discussie goed inhoudelijk te kunnen voeren’. ‘Mijn ervaring is dat als er mensen op de publieke tribune zitten, er soms toch leden zijn die het gevoel hebben niet alles te kunnen zeggen’, zegt hij.

De RUG zal na de zomer een officiële aanvraag indienen bij het ministerie van Onderwijs voor de oprichting van een campus in de Chinese stad Yantai. Voorafgaand aan die aanvraag moeten de faculteitsraden van science and engineering (FSE) en ruimtelijke wetenschappen (FRW) hun instemming verlenen aan de opleidingen die de faculteiten vanaf 2018 in China aan willen bieden.

Democratie

De faculteitsraad van FRW wil de vergadering in juni vertrouwelijk houden, zodat medewerkers en pers niet kunnen meeluisteren naar de overwegingen. ‘Ik denk niet dat hiermee de democratische gang van zaken binnen de faculteit op de proef wordt gesteld’, reageert Meijles. ‘Zoals gezegd, merk ik dat mensen vrijer spreken als er geen publiek aanwezig is, en bij sommige onderwerpen is dat belangrijk.’

Op de vraag of leden van de faculteitsraad hebben verzocht om de vergadering achter gesloten deuren te houden, gaat de voorzitter niet in.

De vergaderingen van de faculteitsraden, waarin studenten en personeelsleden vertegenwoordigd zijn, zijn in beginsel openbaar. De deuren kunnen gesloten worden als een vierde van het aantal aanwezige leden daarom vraagt, of als de voorzitter dat nodig acht.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties