Word net als Eline ook trainee bij Nationaal Programma Groningen

Bij drie verschillende organisaties werkervaring opdoen: dat is wat het traineeship bij Nationaal Programma Groningen volgens Eline waardevol maakt. “In twee jaar tijd doe je opdrachten bij drie verschillende opdrachtgevers. Zo kun je goed uitzoeken wat je leuk vindt”, vertelt Eline enthousiast. 

Eline rondt in september het traineeship bij Nationaal Programma Groningen af. Daardoor is er weer ruimte voor nieuwe trainees bij Nationaal Programma Groningen. Ben jij bijna of kort geleden afgestudeerd en wil jij ook ervaring opdoen binnen de provincie en gemeenten in Groningen? Eline geeft je een aantal redenen om te solliciteren. 

Begeleiding en kansen 

Ze begon als projectondersteuner bij de gemeente Hogeland, deed daarna ervaring op bij de gemeente Midden-Groningen en werkt nu als projectleider bij de gemeente Groningen. “Je groeit ontzettend. Aan het begin kom je onervaren binnen en nu anderhalf jaar later ben ik al projectleider. Je krijgt veel begeleiding en kansen, dat is fijn.”

Uiteenlopende opleidingen

Eline heeft zelf Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties gestudeerd, maar iedereen met een hbo- of wo-diploma kan solliciteren. “Wij zijn een groep van zes trainees met allemaal uiteenlopende opleidingen: van communicatie tot bestuurskunde. De opdrachten die we bij opdrachtgevers doen worden passend gemaakt.”

Jezelf leren kennen

Juist die diversiteit maakt het traineeship voor Eline ook zo waardevol en leuk. “Je maakt kennis met verschillende organisaties: groot, klein, informeel of formeel: je leert veel over jezelf en wat bij je past. Ook zijn er nog vijf andere trainees, die zie ik tijdens onze trainingsdag.”

Trainingsdag

Onderdeel van het traineeship is een wekelijkse (en later tweewekelijkse) trainingsdag. “Het voelt als een clubje lotgenoten waarmee je kunt sparren over ervaringen. Het helpt om richting te geven. Als starter op de arbeidsmarkt heb je allerlei vragen. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk. Is het bijvoorbeeld normaal dat ik moe ben aan het einde van de werkweek? En hoe combineren anderen een baan met een sociaal leven?”

Netwerk opbouwen

Eline raadt een traineeship anderen ook zeker aan. “Na je opleiding weet je veel, maar heb je weinig échte werkervaring. Met een traineeship kun je uitzoeken wat je leuk vindt, heb je een zachte landing binnen een organisatie én bouw je een netwerk op in Noord-Nederland.”

Ook trainee worden? Solliciteer!

Ben jij nou ook enthousiast geworden door het verhaal van Eline? Bekijk dan onze vacature en solliciteer. De vacature staat voor iedereen open die bijna of kort geleden is afgestudeerd en wil helpen om te bouwen aan de toekomst van Groningen. Het traineeship start in september 2023 en is een tweejarig programma.

www.nationaalprogramma.nl/trainees