Welke soep serveert de uni? WhatsSoep vertelt het je

Welke soep serveert de uni? WhatsSoep vertelt het je

Dat soep een hot item is aan de universiteit, bleek in januari al, toen bijna duizend mensen van cateraar Beijk ‘rijkgevulde soep’ voor een euro eisten. En nu is er WhatsSoep: een site waarop het soepaanbod van de RUG per dag gevolgd wordt.
Door Joas de Jong
10 oktober om 10:12 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:17 uur.
oktober 10 at 10:12 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:17 PM.

Het initiatief komt van informatiekundestudent Hilde Jongeling (21), een echte soepfanaat. Meerdere keren per week haalt ze een kopje soep in de kantine van het Harmoniegebouw. Maar het aanbod varieert per dag, want de koks gebruiken wat er in de koelkast ligt. En Hilde kan best teleurgesteld zijn als haar favoriete soepje wordt overgeslagen.  

Ze kijkt bijvoorbeeld uit naar de maissoep. Jammer, die is er niet vaak. Tomatensoep dan weer wel: soms voor 1,10 euro, maar soms ook voor 1,65 euro. Een klap voor haar portemonnee én haar humeur. Die tegenslag verwerkt ze liever thuis. ‘Kunnen jullie even kijken welke soep er is?’ appte ze dan aan haar vrienden. Maar ja, wat als er niemand van je vrienden op de uni is? 

Spekjes en uitjes

En zo ontstond WhatsSoep. ‘Ik dacht, ik maak er gewoon een site voor. Dan hebben meer mensen er wat aan’, zegt ze. Sindsdien vertelt de site dagelijks aan belangstellenden welke soepen Beijk serveert, hoe duur die zijn en wat er allemaal naast ligt. Want soms wil je spekjes in je soep en staat er alleen een bak met lente-uitjes. Of croutons, maar zijn die er niet. Via een formulier kun je de informatie doorgeven. 

Het nieuws over de site ging snel rond. Eerst binnen informatiekunde, maar daarna sloten andere letterenstudies zich aan. Geschiedenis bijvoorbeeld, waar student Bart Zegeling (24) Hildes ‘grootste soepfan’ is.

Maizena

‘Dankzij WhatsSoep kan ik me verheugen op welke soep er is’, vertelt Bart. Zijn favoriet? Mosterdsoep. Zijn vrienden volgen de site nu ook massaal. ‘Je kunt de Harmo-soep zien als de maïzena van onze vriendengroep’, zegt Bart.

Hilde hoopt dat WhatsSoep zich uitbreidt naar andere faculteiten. Kort geleden meldde zich iemand vanuit de Kapteynborg, maar dat bleef bij één keer. Kortom: ze kan nog wel wat soepwatchers gebruiken.

Meedoen? Check WhatsSoep

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties