Wekservice voor bewoners The Village: schreeuwende pauw

Wekservice voor The Village: schreeuwende pauw

Toen ze op zaterdagochtend om 9 uur wakker werden van een schreeuwende pauw, dachten de bewoners van studentencomplex The Village even dat ze last hadden van de naweeën van een feestje. Maar er liep toch echt een enorme vogel buiten bij de fietsenrekken rond.
7 september om 15:55 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
september 7 at 15:55 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Sofia Strodt

7 september om 15:55 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Sofia Strodt

september 7 at 15:55 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Sofia Strodt

Student-redacteur Volledig bio Student editor Full bio

Het dier viel daar een meisje aan. ‘Mijn huisgenoot kwam te dichtbij toen ze haar fiets van het slot wilde halen’, vertelt communicatiestudent Maria Pavlova, die het zag gebeuren. ‘Ze was bang, maar het lukt haar om de fiets uit het rek te halen en snel weg te rijden.’

Het is onduidelijk hoe de pauw bij het studentencomplex beland is. De bewoners denken dat de vogel misschien ontsnapt is uit een park in de buurt, maar tot nu toe heeft nog niemand gevraagd naar de gevederde rebel. Zelf hebben de studenten ook niet geprobeerd de pauw te verwijderen. ‘We wilden hem niet te veel lastigvallen’, zegt Maria.

Er zijn voor zover bekend geen andere incidenten geweest met het dier, dus hebben de studenten nog geen hulp ingeschakeld. ‘Hij loopt gewoon rond hier. Hij lijkt rustig, dus het is wel prima’, zegt Maria. ‘Ik heb hem zelfs wat crackers gevoerd. Het was alleen een onaangename verrassing om wakker gemaakt te worden door een krijsende vogel als je je roes probeert uit te slapen.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties