Advertentie

Weinig actie rond actieplan diversiteit

Hoe de RUG met diversiteit omgaat moet veranderen. Deze maand zou er een plan liggen, maar dat is er nog niet. ‘Over een paar weken,’ zegt woordvoerder Jorien Bakker.
Door Jacob Thorburn / Vertaling René Hoogschagen

De reden van de vertraging is niet bekend. Chief diversity officer Gerry Wakker zegt dat er ‘andere verplichtingen’ tijd vergen. Het beleid is niet met opzet vertraagd, zegt Bakker, het is gewoon laat.

Ondanks dat de universiteitsraad in april een plan verwacht, kan Bakker er nog niets over zeggen, omdat ‘er nog niets op papier staat.’

Volgens de website van de RUG is het huidige diversiteitsbeleid ‘vooral gericht op genderdiversiteit’. Het actieplan werd aangekondigd bij een vergadering van de universiteitsraad afgelopen november. In het verslag van de vergadering staat in de conclusies dat ‘het huidige diversiteitsbeleid een herziening nodig heeft.’ Elk nieuw beleid zal input van de faculteiten ontvangen.

Lustrum

Het nieuwe plan moet vooral meer bekendheid genereren binnen de universiteit voor de chief diversity officers. Daarnaast is de RUG van plan het diversiteitsbeleid breder te trekken dan gendergelijkheid. Wat dat precies betekent voor de academische gemeenschap is nog niet duidelijk, zegt Bakker.

Het idee om een frisse blik te werpen op hoe de RUG omgaat met diversiteit, valt samen met het thema van de 405-ste verjaardag van de RUG: All inclusive. Op de vraag of het nieuwe beleid klaar is voor de lustrumviering, antwoordt Bakker: ‘Natuurlijk!’

English

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

English