Bohemian Rhapsody horen uit de toren? Auke speelt het voor je op het carillon

Beiaardier Auke de Boer bespeelde 25 jaar de klokken van het RUG-carillon. Nu stopt hij ermee. Voor de lezers van UKrant speelt hij daarom een uur lang verzoeknummers. Dus: wat wil jij horen uit de toren?

Wie dinsdagmorgen tussen tien en elf uur in de binnenstad is, moet hem hebben gehoord. Beiaardier Auke de Boer zit dan achter het carillon in de toren van het Academiegebouw en schallen de liederen door de straten.

Na 25 jaar gaat hij de RUG verlaten. Daarom speelt hij op dinsdag 14 december tussen 10 en 11 liedjes die zijn ingezonden door de RUG-gemeenschap. Het kan en mag van alles zijn, van rock tot klassiek, van pop tot jazz – als het liedje maar ‘melodisch’ is.

Dus, heb jij een verzoeknummer voor onze beiaardier? Een liedje dat je altijd al een keer vanuit de toren wilde horen? Stuur je verzoeknummer dan uiterlijk woensdag 17 november in naar bells@ukrant.nl.

Bohemian Rhapsody

Vijf jaar geleden, ter ere van zijn 20-jarig jubileum als RUG-beiaardier, speelde Auke de Boer ook voor UKrant een uur lang verzoeknummers. Studenten en medewerkers stuurden massaal hun favoriete liedjes in. Van Bohemian Rhapsody (Queen) tot Stairway to Heaven (Led Zeppelin) en van het titelnummer van Game of Thrones tot dat van Pokémon.

Hoe dat klinkt? Luister naar de volledige playlist van vijf jaar geleden.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties