Wassen en klaverjassen

Heb jij nog een grote berg was in de hoek van je kamer liggen en hou je wel van een potje klaverjas? Kom dan naar Oma’s Wassalon in het Floreshuis aan het Floresplein.
Door Lucia Grijpink

Elke woensdagmiddag kun je daar met senioren klaverjassen terwijl jouw vuile sokken gratis gewassen worden. Oma’s Wassalon is opgezet vanuit het werkbedrijf Saame, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt. ‘Het doel is om studenten en senioren bij elkaar te brengen en daarmee de eenzaamheid onder senioren tegen te gaan’,  zegt Wendy Van der Aa van de organisatie.

In het Floreshuis staan elke woensdag twee wasmachines en twee drogers klaar met daarnaast een hele grote tafel om aan te klaverjassen. ‘Het is een laagdrempelig project. Senioren en studenten kunnen gewoon binnen lopen. Iedereen mag komen, maar we hopen vooral mensen uit de wijk te trekken.’

Kinderschoenen

Op dit moment staat het project nog in de kinderschoenen. ‘We zitten er al wel op woensdag, alleen is het nog afwachten of er ook al ouderen komen. We zijn nog bezig contact te leggen met thuiszorgorganisaties, om zo ook de ouderen uit de wijk te bereiken.’

Afgelopen woensdag was er slechts een oude man. ‘We hebben samen een potje gekaart,’ zegt Van der Aa. ‘Volgende week komt hij weer, maar dan met z’n vrienden.’ Ook is er al enthousiast gereageerd vanuit het wijkteam, dus Van der Aa ziet de toekomst rooskleurig in.

En kun je niet klaverjassen? Geen probleem. Ook andere gezelschapsspelletjes of braintrainers behoren tot de mogelijkheden.

 

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties